Kyrakampen

Kyrakampen er en familievennlig tur i skog og høyfjell på lettgåtte stier med fiske- og bademuligheter. Her kan du legge gå tur/retur eller gå runden om Kyrakampen.

Beskrivelse av turen

Fra Velkomstsenteret går turen langs skiltet sykkel- og vandrerute til Knutshola forbi Paradis og til venstre på Veslesetervegen mot Austlid Fjellstue.

Følg Veslesetervegen og sving venstre i krysset ved Veslesetervannet. Følg” Vegen rundt vatnet” noen hundre meter og ta av på stien i krysset midt i bakken. På toppen av bakken følger du setervegen ca 200m før du tar til venstre inn på stien og venstre inn på vegen etter ca 200m. Hovedstien til Kyrakampen starter i enden av vegen.

Følg denne forbi Ulvtjønnet og helt til toppen. Rett under toppen på nordsiden finner du den gamle Sølvgruva Knutsholoa. Gå gjerne inn men ikke uten lykt. Gruva er ganske dyp og mørk og i enden er det et dypt hull fylt av vann.

Fra toppen går stien bratt ned nordøstover forbi to små tjern før den tipper utfor kanten på Klevaberga. Vel nede på vegen tar du av mot venstre ut på Veslesetervegen og høyre inn på stien mot paradis rett etter broa.

Følg denne forbi idylliske Paradis og videre opp tilbake til Velkomstsenteret.

Headerfoto: Synnøve Stensheim