Helgafossenrunden

På grunn av bygging av Skeiporten er denne ruten foreløpig nedlagt. Den blir reparert så fort som mulig og vi gir beskjed! Det er mange andre fine turer på Skeikampen du kan ta i høstferien. 

Fin barnevennlig tur på restene av den over 100 år gamle historiske stien. Fint å kombinere med fiske i elva og bading i kulpene på en varm sommerdag.

Beskrivelse av turen

Turen starter ved det tidligere Velkomstsenteret. Følg veien østover og sving høyre inn på gangveien ved driving range/Segalstad seter. Kryss Skeisvegen og gå ned til første krysset i Fjellandsbyen. Sving høyre i krysset og venstre nedover lysløypa. Følg lysløypa ned til den store åpne plassen i første svingen. Der tar stien av rett fram inn i skogen. Følg denne nedover langs elva forbi Helgafossen. Nede ved renseanlegget følger du veien stått venstre rett mot toppen av Skeikampen. Hold venstre inn på stien i skogbrynet og følg denne tilbake til Fjellandsbyen. Husk å lukke grindene. Følg veien rett fram gjennom Fjellandsbyen til du er tilbake til krysset i innkjøringen. Følg samme rute tilbake forbi driving range/Segalstad seter til Velkomstsenteret.

Headerfoto: Marius Slettingdalen