Bånseterkampene

Bånseterkampene byr på nydelig utsikt mot Prestkampen og Skeikampen i vest og Fåvang og Kvitfjell i øst. Anbefales å parkere ved Gammeldalen og gå runden om Bånsætra.

Beskrivelse av turen

Turen starter i Gammeldalen. For å komme dit følger du turbeskrivelsen til Skeikampen Rundt fra det tidligere Velkomstsenteret eller kjører Torsdalsvegen inn til Gammeldalen.

Følg skilt mot Bånsæterkampen fra parkeringen. Du treffer først på et skilt mot Prestkampen, deretter et skilt til Bånsæterkampen. Hvis du vil gå runden om Bånsætra anbefaler vi at du tar til høyre i det andre krysset. Hvis du bare vil en kort tur opp på toppen kan du følge skiltet rett opp til Bånsæterkampen.

Tar du til høyre følger du stien i bunnen av Bånsæter-massivet. Du vil etterhvert snu deg til venstre og begynne stigningen opp mot toppen. Husk å snu deg for å nyte utsikten mot Fåvang og Kvitfjell.

Når du har kommet deg opp på Bånsæterkampene vil du ha en nydelig utsikt mot Prestkampen og Skeikampen. Herfra følger du ryggen tilbake. Mot slutten er det en ganske bratt nedstigning mellom skaret til Prestkampen og Vestre Bånseterkamp. Du er straks tilbake ved krysset, og kan rusle rolig tilbake til parkeringen.