Odd Nordstoga, hyllest til Dire Straits og gratis toppkonsert med Anna of the North

Det å skape en festival med nasjonale artister og lokal tilhørighet gjør noe for fellesskapet på Skeikampen. Det er viktig for den lokale utviklingen i Gausdal, og ikke minst for destinasjonen Skeikampen, sier Jørgen Snøås Gustavsen.

Bredt spekter av artister

Han er daglig leder i Skeikampenfestivalen og har et ønske om at festivalen skal bidra i lokalsamfunnet. Gustavsen ser hvilket potensiale festivalen har for å legge til rette for møteplasser – både for innbyggere, hytteeiere og turister. 

Med en bredspektret line-up håper jeg vi når ut til mange i alle aldre, og at vi kan finne muligheter for utvikling som en del av festivalhelgen, sier han. – Spesielt vil jeg trekke frem en av Norges største artister, Odd Nordstoga, som har truffet manges hjerter med låter som «Frøken Franzen» og «Bestevenn». Ellers tror jeg at flere unge vil glede seg til country-rap fra bandet Hagle. De har vokst raskt i løpet av det siste året og som vant to spellemannpriser i vår.

Skeikampenfestivalen
Jørgen Snøås Gustavsen er daglig leder i Skeikampenfestivalen (Foto: privat)

Gratis toppkonsert med Anna of the North

Lørdag 13. august inviterer festivalen, i samarbeid med Uldvaren, til gratis toppkonsert med Anna of the North. Konserten begynner kl.13.00 på toppen av Skeikampen og er gratis for alle som ønsker å delta, uavhengig av om du har festivalbillett eller ei. Heisen blir åpnet for anledningen, heiskort kjøpes på billettkontoret fra kl.10.30-12.00 samme dag. Heisen kjører ikke ned igjen etter konserten, men det er en fin tur å gå ned igjen. 

Skeikampenfestivalen
Anna of the North skal spille på toppen av Skeikampen (Foto:Thomas Petterson)

Nytt i år

I tillegg til konsert på toppen av Skeikampen vil det bli en utbedret festivalcamp, et eget VIP-område, et bredere mattilbud og marked på dagtid.

Varmer opp med Tons of Rock på Ekebergsletta

Gustavsen har jobbet på musikkfestivaler hver sommer de siste tolv årene. I tillegg har han reist rundt og deltatt som publikum for å hente inspirasjon til utvikling av egne festivaler. 

Sommeren blir ikke helt det samme uten festivaler, sier han. – Jeg kan knapt vente med å sette i gang, I sommer skal jeg først arrangere Tons of Rock på Ekebergsletta i Oslo hvor vi skal ta imot over 80 000 besøkende. Vi får besøk av internasjonale artister som Iron Maiden og Deep Purple. Herfra håper jeg å kunne ta med mest mulig erfaring, kunnskap og inspirasjon til å lage tidenes festival 12. og 13. august på Skeikampen.

Fra festivalsjef til daglig leder

Han var tidligere festivalsjef et par år på Skeikampen, men i fjor høst ble han spurt om han ville ta over som daglig leder.

Dette ser jeg på som en stor tillitserklæring, sier Jørgen Snøaas Gustavsen. – Jeg gleder meg til å fortsette å utvikle festivalen og legge til rette for gode opplevelser på Skeikampen i årene fremover.

Skeikampenfestivalen
Hyggelig å treffes på festival (Foto: Thomas Petterson)

Årets artister

Odd Nordstoga, Rotlaus, Hagle, Halva Priset, Anna of The North, Trang Fødsel, Local Heroes – En hyllest til Dire Straits, En dags pause – Jahn Teigen tribute band, Black Ice – AC/CD coverband, Avløserlaget – Podcast  

Se hele programmet på https://www.skeikampenfestivalen.no

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her