Roar Thorrud:

Jeg er veldig glad i mennesker, også liker jeg å lage mat!

Han serverer kaffe og steker vafler. Leier ut hytter, støvsuger og vasker. Arrangerer vinsmaking, fest og samlinger. Roar Thorrud turnerer det meste på Skeistua og Skei Appartement.

Det var på 90-tallet Roar ble kjent med Skei. Han var på skisamlinger og likte området veldig godt. Noen år senere leide familien hytte på åremål, og på denne tida var de ofte innom Skeistua.

Jeg synes det var så trivelig her, det var så spesielt. Så var det en påskeferie for snart ti år siden at jeg og min eks var her sammen med et vennepar fra Oslo. Vi gikk forbi her og plutselig ser jeg plakaten «Til salgs» på veggen. Vi slo til! Det var egentlig ikke planlagt, men det endte med at vi kjøpte det sammen alle fire.

Er det ikke litt voldsomt å kjøpe en gammel seterkafé nærmest på impuls?

Jo, haha! Det var det. Men jeg var veldig klar for å finne på noe nytt. Og jeg er veldig sosial og glad i mennesker. Og så liker jeg å lage mat! Det er derfor jeg fortsatt er her, sier Roar. – De førstes årene var vi fire eiere, nå er vi bare to igjen.

Skeistua vinter

Prominente gjester

Roar beskriver seg selv som lite jålete, han gjør ingen forskjell på folk uansett hvem det måtte være. Han har både statsministeren og NATOs generalsekretær som «faste» gjester. Til dem har han laget mat i 6-7 år.

Jeg tror de er fornøyde, sier Roar beskjedent. – De kommer som regel igjen år etter år, det er ikke noe snobberi med dem. Det virker som om de vil være helt vanlige gjester i mengden.

Men det finnes en del snobbete folk som har hytte Skei, fortsetter Roar. – Men jeg har inntrykk av at når de kommer hit blir de litt mer dempet. Her blir alle mer like, det er en avslappet stemning. De har jo valgt Skeikampen fordi det først og fremst er et langrennseldorado, ikke et jetset-sted med høy partyfaktor. Men for all del, vi har party med trøkk her også altså! Haha! Det må du få med!

Gründer bak Milslukern

Roar er gründeren bak den anerkjente sportsbutikken Milslukern i Oslo. Langrennsløpere har naturligvis blitt en viktig kundegruppe. Så snart vinteren har lagt seg er det skisamlinger som står på agendaen for Roar. Han sørger for innkvartering i hytter og matservering på Skeistua. 

Hva er det mest utfordrende med jobben din?

Hmm, vet ikke helt.

Roar bikker litt på kaffekoppen, blir stille et par sekunder, tenker seg om.

Jeg sliter meg litt ut innimellom, som mange andre. Det blir mye jobb sent og tidlig. Mye å passe på av smått og stort. Logistikk, innkjøp og bemanning. Masse booking og mailer. Nå har strømmen blitt svindyr, så det blir en ekstra utfordring. Jeg jobber ca. 48 langhelger i året og nesten alle skoleferier. Jeg er kanskje ikke noen drømmefyr for noen dame, sikkert derfor jeg er singel, haha!

Roar Thorrud

Ekstrahjelper

Men jeg har mange gode ekstrahjelper, sier Roar. De fleste er venner fra Oslo som er på Skei annenhver helg. I tillegg har han 3-4 lokale ekstrahjelper som kan stille opp på kort varsel. Ellers blir det mye pendling da han fortsatt bor i Oslo og har deltidsomsorg for de tre barna sine.

Roar legger til at han får veldig god hjelp av et par pensjonister. Det er Einar fra Moss og onkel Kurt. Denne høsten har onkel Kurt vært med Roar og lagt fine skiferheller foran inngangspartiet. Dessuten er han en habil gitarspiller og underholder rett som det er i festlige samlinger på Skeistua.

Sykkeltur til Vietnam

Roar jobber nærmest 24/7 i perioder, men noen avbrekk må til. Ski- og sykkelturer står høyt på lista. Terrengsykling på Skei og racer i Oslo. Ellers er han jeg glad i å reise. Sykkelturer i Vietnam har gitt mersmak. 

Jeg har lyst til å arrangere gruppereiser dit. Jeg har tenkt ut ei løype, en buss som skal følge syklistene hele veien fra A til Å. Men før selve syklinga skal hele turen starte med cruise i Halong Bay.

Det høres ut som en perfekt kombinasjon. Langrenn på Skei, og sykkeltur og cruise i Vietnam. Kanskje vi skal bli med?

 

Roar Thorrud (53)

  • Eier og driver av Skeistua og Skei Appartement (siden 2013)
  • Etablerte Milslukern Sport AS i 1999, daglig leder i 19 år
  • Høgskolekandidatstudium i økonomi
  • Bor i Maridalen i Oslo, pendler til Skei
  • Skilt, tre barn: Sander (12), Sofie (17) og Mons (18)