Fryd og glede hvert eneste år

For 15. gang arrangeres ei uke med terrengsykling for gutter og jenter i alderen 11-17 år. Det er stor begeistring over de flotte flytstiene på Skei.

Av: Åse Kari Gravråk

Stortrives i terrenget. Foto: Merida Terrengsykkelskole
Stortrives i terrenget. Foto: Merida Terrengsykkelskole

Tradisjonen tro er det Merida terrengsykkelskole med Jan Olav Beitmyren ved roret som står for moroa. Han gleder seg år etter år til å ta med ungdommene ut i terrenget.

 

Gleder seg til flotte flytstier

– Det er like moro hver gang vi sykler oppover Peer Gynt-veien, opp på høgda og innover på stiene. Ungenes begeistring og glede over de flotte flytstiene er skikkelig moro å oppleve!

De fleste deltakerne kommer fra Østlandsområdet, men også noen fra Østfold, Sandnes og Trondheim. En god del kommer tilbake 2-3 år etter hverandre når de er 12-13 årsalderen, noen deltar opptil 6-7 ganger.

Drikkepause. Foto: Merida Terrengsykkelskole
Drikkepause. Foto: Merida Terrengsykkelskole

50-60 deltakere

– En del av terrengsykkelskolens målgruppe er de som sykler rundbane, forteller Jan Olav. Det som er litt uheldig akkurat i år er at NM i rundbane starter i Sandnes den dagen terrengskolen avslutter på Skei. Derfor har de ca. 30% nedgang fra i fjor.

– Dette får vi dessverre ikke gjort noe med, men vi gleder oss like mye til de 50-60 deltakerne som kommer! For tredje gang har vi en egen gruppe for endurosykling, i år er det 17 deltakere i gruppa, det er veldig positivt.

Tunga rett i munnen. Foto: Merida Terrengsykkelskole
Tunga rett i munnen. Foto: Merida Terrengsykkelskole

Har konkurrert i over 40 år

Jan Olav er det vi med rette kan kalle en lidenskapelig sykkelentusiast. Han har konkurrert på sykkel i over 40 år, både på landeveien, i terrenget, cykelcross og gravel (grus). Merittlisten er imponerende lang. I gravel ble han verdensmester i sin klasse i 2022, mens i 2023 kom han på 2. plass i EM. I terreng, rundbane og maraton har han blitt norgesmester en rekke ganger, og i Birkebeinerrittet har han 9 klasseseiere. I cykelcross har han 2. plass i EM i sin klasse, blitt norgesmester 14 ganger og har en 8. plass i VM! Han har vært med og satt rekord i landeveissykling Trondheim-Oslo: 12 t 51 min, Lillehammer-Oslo: 3 t min. På toppen av det hele har han vunnet et utall terreng maraton ritt, og vunnet norgescupen sammenlagt i terreng og cykelcross mange, mange ganger.

 

Jan Ove Beitmyren har konkurrert i over 40 år. Foto: Privat
Jan Ove Beitmyren har konkurrert i over 40 år. Foto: Privat

Et forbilde

Med bøttevis av erfaring og kunnskap, men kanskje aller mest med sin lidenskapelige begeistring over å sykle, er Jan Olav utvilsomt et forbilde for de unge som skal sykle med han på flytstiene i sommer.