Fiske er tillatt hele året med stang og håndsnøre. Alle barn opp til 16 år fisker gratis hele året, mens alle over 16 år må ha fiskekort. Fiskekort får du kjøpt på inatur.no

På Skei har vi Sjøsetervatnet Torsdalsvatnet, Veslesetervatnet og Rausjøen som er lett tilgjengelige fine fiskevann som ligger nær Skei. Fiskevannene ligger idyllisk til med fine teltplasser. 

Gratis utlån av båt på Sjøsetervatnet og Rausjøen

På Sjøsetervatnet og Rausjøen er det gratis utlån av båt. Det er kun her det er tillatt å fiske fra båt. På begge steder står det skilt om hvor du kan ringe for å få oppgitt kode for å få låst opp kassen med redningsvester og årer. 

Vil du fiske i Sjøsetervatnet er det ca. 300 meter å gå fra der du parkerer. Følg smal vei ned til vannet der båten ligger. 

Det er Gausdal jeger og fiskeforening som administrerer utlånet. Har du spørsmål rundt utlån kan du ringe Svein Fyksen, tel: 959 02 777.

NB!

Det er påvist vasspest i Sjøsetervatnet. Vasspest er en plante som reduserer oksygeninnholdet i vannet og bidrar til at fisk dør. Planten kan lett spre seg til andre vann ved at plantedeler overføres via fiskeredskap, båter og årer. Derfor er det viktig at fiskeredskap som skal brukes andre steder etter Sjøsetervatnet, rengjøres godt.

Fiskekort 

Husk at du må ha fiskekort for Gausdal Nordfjell: Rausjøen, Veslesetervatnet, Nisjuvatnet, Bennsjøen, Sjøsetervatnet, Torsdalsvatnet, Skeiselva, Killielva og flere vann, elver og bekker

Spør gjerne på Sport1 Gausdal hvis du vil ha tips og råd for fisketuren.

Skitt fiske!

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her