Flytta til fjells etter at Trettenbrua kollapsa – Nå går hun på ski til jobb i all slags vær

Etter brukollapsen ble det en lang omvei å kjøre bil til jobb fra Tretten Øverbygd til Skei. Løsningen ble å leie ei seter i Frøyseseter hyttegrend, men der er det ingen vinterbrøyting!

Jeg har en kjempefin frisk start og avslutning på dagen hver dag, sier Lene. – Nå går jeg på ski og bruker kanskje en halvtime til jobb, litt avhengig av vær og føre, og kanskje 45 minutter når jeg skal hjem. Da er det mest motbakker.

Med snø opp til knea

Som kjent kan det være mye uvær til fjells, men selv om det er snøstorm og ingen brøytestikker å se må Lene komme seg på jobb. Hun må være på plass klokka ni i Skeiporten for å ha alt klart til hun skal åpne Fjellglede Kaffebar & Interiør klokka ti. Er været så ille at løypemaskinen ikke har vært der, er det bare å brøyte løype sjøl gjennom høye skavler og med snø opp til knea.

Men det hører med til sjeldenhetene at ikke skiløypa er oppkjørt, presiserer Lene. – Løypekjørerne fortjener absolutt skryt for flotte løyper.

En livsstil

Arbeidsdagene er lange. Etter stengetid klokka fire på ettermiddagen venter opprydding og kontorarbeid før hun kan ta på seg hodelykta og spenne på seg skia med kurs mot Frøysesetra. 

Men dette er en livsstil som jeg trives veldig godt med. Det er jo helsebringende også å gå på ski i stedet for å kjøre bil. Både jeg og bikkja mi trives med å være mye ute. Han ligger ute i lodgen mens jeg jobber, men han får lufta seg i løpet av dagen!

Har spart mye tid

Lene har fått bruke setra fra midten av september, men på grunn av høye strømutgifter har eierne og leietaker blitt enige om at leieforholdet opphører i februar.

Jeg har spart mye tid på å gå på ski fra setra til jobb i stedet for å kjøre den lange omveien fra Tretten Øverbygd. Jeg er evig takknemlig for denne hjelpa som eierne av setra har gitt meg. Og etter planen skal det komme opp ny bru i løpet av våren så vi får bare krysse fingrene for at det går etter planen, sier Lene.

Kan du ikke likeså godt flytte til Skei?

Jeg burde kanskje det, men jeg stortrives på Tretten der jeg bor. Men hvis prosjektet med Fjellgledetunet blir en realitet, noe jeg har stor tro på, så får vi se hva det blir til.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her