– Destinasjon Skeikampen trenger et skikkelig løft! 

Lene Arnestad ser store muligheter, planleggingen er godt i gang

Folk vil være her, det er her de vil bruke pengene sine, da må vi legge til rette for dem. Det er ikke nok å bygge leiligheter og hytter. Skeikampen som destinasjon må utvikles.

Hun er klar i sin tale, Lene som driver Fjellglede Kaffebar & Interiør i Skeiporten. Hun er initiativtakeren bak planene om et nytt tun på Skei, en kombinert næringshage og aktivitetssenter. 

Næringshage og aktivitetssenter

Det nye tunet, Fjellgledetunet, er planlagt å inneholde to bed & breakfast tilbud i to etasjer som skal huse 100 personer til sammen, en storstue/selskapslokale på 600 kvadratmeter, en låve i samme stil som storstua, og i 2. etasje av låven skal det være utleie av aktivitetsutstyr og et ungdomslokale. Aktivitetstilbud som pumptrack (som de bla. har i Trysil), klatrepark og leikepark er inkludert i planene. Et lafta hundehus med luftegård er også påtenkt. Prisestimatet ligger på ca. 60-70 millioner ++

Positive signaler

Lene har hatt møter med investorer, utbyggere, grunneiere og kommunen, ordfører, næringssjefer i Lillehammer og Gausdal. Samtlige gir positive signaler til prosjektet. 

Nå gjelder det å få landa konkrete avtaler med de investorene som vil være med. Da det er i havn, skal byggesøknad sendes til kommunen. Det blir flere møter fremover, og i løpet av høsten vil forhåpentligvis en god del bli avklart. 

Satsingen burde skjedd for mange år siden

Lene har fått noen reaksjoner som «Wow! Dette blir digert, hvordan skal du klare dette alene?» 

For det første handler ikke dette om meg, sier Lene. – Dette handler om Skeikampen som destinasjon og veien videre. Får vi til dette sammen så er jeg sikker på at vi klarer å lage en god løsning på hvordan det skal driftes. Investorene mener at satsingen burde skjedd for mange år siden, og at det er på tide at noen endelig tar tak i det. Det handler om å tenke stort, grønt og bærekraftig. Kanskje kan Skeikampen bli et forbilde for andre fjelldestinasjoner?

God magefølelse

Initiativtakeren understreker at det per dags dato er det ingen som vet om dette prosjektet blir en realitet, men etter den positive responsen har hun en god magefølelse.

Fjellgledetunet vil skape aktiviteter og tilbud som både hyttefolket, de lokale og turismen vil ha glede og nytte av. Dette vil igjen skape flere arbeidsplasser og mer penger i kommunekassa, sier Lene Arnestad.

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her