Han jobber egentlig «over alt» på Skei. På verkstedet, i løypemaskiner, i preppemaskiner, på golfbanen, og sist men ikke minst på Joker. 

På Joker er kona Kirsti sjef, mens Torkell er ifølge han selv en vaktmester med ansvar for gass, ved, og utkjøring av varer. Men vi skal tilbake til 1999, for det var høsten´99 at Torkell begynte å jobbe i alpinsenteret, eller «oppi heisen» som vi sier i Gausdal. 

Allsidig landbruksmekaniker

Montering av nye stolheiser og bakkeprepping fylte mye av arbeidsdagen de første årene. Men etter at nytt verksted stod ferdig i 2005, ble vedlikehold og reparasjoner av løypemaskiner, scootere og traktorer de nye ansvarsoppgavene. I tillegg stilte han opp når det var behov for løypekjøring og snøbrøyting.

Jeg jobbet på verkstedet i 5-6 år, men etter hvert ble det også behov for meg på golfbanen i sommerhalvåret, forteller Torkel. – Siden 2014, da Morten Sæther tok over som daglig leder, har jeg jobbet der hver sommer på fulltid. Da er vi totalt seks mann på golfbanen.

Preppemaskin Skeikampen
En fin start på dagen, 1. januar 2022 Foto: Privat

På golfbanen

Etter at pandemien landa har folk brukt hyttene sine mye mer enn de gjorde før. Dette har som kjent slått positivt ut for de som driver næring på Skei, også for Skei Golf. Antall medlemmer har økt, og Torkell røper at første kurs til våren (Veien til golf) allerede er fullbooket. Men når det gjelder hans egen interesse for golf er han ikke fullt så ivrig. 

For meg blir det nok tid på Skei mens jeg er på jobb, derfor vil jeg gjøre andre ting når jeg har fri, sier han. – Jeg er en ivrig ishockeyfan, det er min store interesse. Ellers er jeg ofte på ski, både slalåm og langrenn. På sommeren blir det korte og lange turer med campingvogna sammen med familien.

Golfbanen Skeikampen
Tømming av vann i vanningsanlegget på golfbanen: Privat: Privat

Positivt for bygda

Torkell synes at utviklingen på Skei er positivt for bygda, at utviklingen skaper mange arbeidsplasser. Butikker, håndverksbedrifter og reiseliv. 

Det er nok langt flere arbeidsplasser enn det folk flest tenker over, sier han. – Vi kan bare se på trafikken i Skeislia hver morgen, og vi kan se det på Joker´n rundt lunsjtider hver dag. Da kommer arbeidsfolket og skal ha mat.

Satset i Skeiporten

Han har hovedjobben sin i verkstedet, men etter kl. 1600 – og hver torsdag – er Torkell på plass på Joker´n. Der er kundetrafikken jevn, men da de åpnet for snart to år siden var det stor usikkerhet om hvordan utsiktene ville bli. 

Torkell og Kirsti hadde tidligere fått tilbud om å leie nye lokaler fra fire forskjellige utbyggere før de takket ja til Skeiporten i januar 2020. I februar signerte de kontrakt, og i mars kom coviden. 

Da ble vi ganske skjelvne, sier han. – Hvordan skulle det gå? Men i dag er vi glad for at vi satset. 

Torkell og Kirsti Seielstad satset og det gikk bra. Og det er verdt å nevne at Joker Skeikampen var den Jokerbutikken i Norge som hadde størst omsetning i uke 52 i 2021!

Torkell og Kirsti Seielstad
Torkell og Kirsti satset i Skeiporten. Her i de gamle lokalene før de flyttet. Foto: Halvor Torgersrud / GD Arkiv)

Torkell Seielstad (45)

  • Han har jobbet på Skei siden 1999
  • Utdannet landbruksmekaniker og bilmekaniker
  • Gift med Kirsti
  • To døtre på 10 og 13 år
  • Bor på Segalstad Bru 

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her