Topptur til Skeikampen 1124

En populær og lett tilgjengelig fjelltur, som byr på en fantastisk utsikt over fjellheimen og Peer Gynt Vegen, Jotunheimen og Dovrefjell, samt golfbanen og området rundt Skeikampen.

Beskrivelse av turen

Prøv vårt mest populære turmål som er lett tilgjengelig og byr på fantastisk utsikt. Turen er bratt men relativt lett å gå og byr på fantastisk utsikt. Steinhytta på toppen er åpen så dere kan gå inn om det blåser og er surt.

Det er to alternativer for å komme til topps på Skeikampen:

1: Den fineste ruta til toppen går langs løypetraseen. Da får du gått deg i gang med en rolig start. Følg grusveien fra Velkomstsenteret opp mot toppen. Når veien slutter, kan du følge slalomtraseen opp. Velg den som passer deg best.

Når du kommer opp til endestasjonen for stolheisen følger du stien som går østover mot Steinhytta. Her kommer du lett inn på den gule stien Panoramastien. Følg stien forbi toppen på den innerste skiheisen og ned til stikrysset hvor den gule stien krysser den T-merkede Peer Gyntstien. Velger du å gå til høyre er stien ca 3 km lang og du følger nedsiden av ryggen på Skeikampen tilbake igjen. Her får du god utsikt over den øvre golfbanen.

Eller du kan følge stien til venstre, da er det ca 4 km å gå. Denne ruten tar deg på vestsiden av fjellet med utsikt over Peer Gynt Vegen, Skeistua og Skei Fjellkirke.

2: Turen starter ved det tidligere Velkomstsenteret. Følg grusveien vestover forbi Vikingland og golfbanen opp til Peer Gyntvegen. Følg Peer Gyntvegen ca 300m opp til krysset Setervegen ved fjellkirka. Følg Setervegen til du kommer til alpinanlegget og sving venstre opp anleggsveien. Følg denne opp «zorro-svingene» til du har passert det bratteste. Når du kommer opp på brinken holder du høyre inn på den gulmerkede stien. Dette er restene av det gamle kariolråket til toppen. Følg stien til du kommer til alpinanlegget igjen. Sving oppover i alpinanlegget 100m og gå stien til høyre for bergrabben. Nå er du tilbake på det gamle kariolråket som fører deg rett til steinhytta.

Headerfoto: Esben Haakenstad