Panoramaløypa

Opplev Skeikampens vakreste finværsløype! Her har du oversikt over hele fjellområdet med Rondane, Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark som bakteppe. Ta heisen til toppen og gå en lett tur i høyfjellet og kom hjem med smilende unger.

Beskrivelse av turen

Start turen med å ta ekspressheisen til toppen. Følg langrennsløypa som starter ca 50m til venstre for heisen og følg denne løypa med fantastisk utsikt langs ryggen på Skeikampenmassivet, forbi toppen på Galten-heisen, over Avlundkampen og ned til løypekrysset i Torsdalsleitet. Sving venstre i løypekrysset i Torsdalsleitet og skli helt ned til Peer Gyntvegen. Sving venstre i løypekrysset og skli videre i lett terreng tilbake til start hvor vaffel og kaffe venter på stemningsfulle Skeistua eller Nystua.

Turen er lettgått og egnet for barn, men alle må like utforkjøringer. Dem er det mange av!

Turen er ikke egnet i sterk vind eller ruskevær.

Løypa er skiltet fra toppen av Skeikampen mot Avlundkampen og Skarbua før du svinger inn på løypa Skeikampen rundt. Ønsker du en kortere tur svinger du venstre i første løypekryss og sklir ned forbi Galten Kafé. Hold venstre i løypekryssene videre og du kommer tilbake til start.

Headerfoto: Jon Gunnar Henriksen