Svarttjernstien

En flott teknisk krevende stisykkeltur, med lange nedkjøringer i høyfjell og skog. Svarttjernstien er en krevende runde med kun et minimum av sykling på vei.

Beskrivelse av turen

Turen starter ved Skei sentrum. Sykle ut på Peer Gyntveien og ned til krysset i Veslesetervegen. Sving inn mellom de brune leilighetsbyggene og Veslesetervegen og følg stien ned til paradis og videre ut på Veslesetervegen igjen. Sving venstre når du kommer på vegen og følg denne til neste sving. Sving høyre mot Trisnipp og følg denne rett fram til Einstadsetra i enden av veien.

Stien starter opp til venstre for grindstolpene og går i kupert stigende terreng opp til Systuggusetra. Underveis der er det noen heftige crux. Ved Systuggusetra svinger du høyre nedover vegen ca 200m før du svinger venstre inn på stien som tar deg på sørsida av Nisjuvatnet, over kloppene og opp til Fyksesetra. Dette partiet er en del av den nye bukkeritttraseen. Fra Fyksesetra følger du veien opp til Peer Gyntvegen, som du bare krysser og tar av på stien nordover. (Stien opp til Lykjomtjønnet er verdt å kjøre begge veier!) Klatre opp fra Lykjomtjønnet opp på Ørnkampen. Stien fortsetter rett fram men det er verdt det å ta turen helt ut på toppen.

Fra ryggen på Ørnkampen starter en av Skeikampens beste nedkjøringer som gir deg 7 km nesten sammenhengende nedkjøring! Gi gass ned første kneika og følg på forbi Svarttjønnet og videre ned til Skeiselva. Kryss elva og sykle opp stien over skuldra på Avlundkampen. Herfra går turen nedover til alpinanlegget. Når du krysser slalombakken rett etter gapahuken kjører du rett fram over den lille brua og videre på sti ned tilbake til sentrum.

Enjoy!

Headerfoto: Powder and Dirt

Last ned GPX-fil for sykkelturen her