Rudstuenrunden

En ganske enkel stisykkeltur på gamle seterstier, som veksler mellom grusvei og sti. Ønsker du en lengre tur kan man hekte på Kyrakampen.

Beskrivelse av turen

Start turen ved Skei sentrum med å sykle ut på Peer Gyntveien og til krysset i Veslesetervegen. Sving inn mellom de brune leilighetsbyggene og Veslesetervegen og følg stien ned til paradis og videre ut på Veslesetervegen igjen.

Sving venstre når du kommer på vegen og følg denne til neste sving. Sving høyre mot Trisnipp og følg denne rett fram til første kryss. Hold høyre i krysset og vider høyre ut på stien etter ca 100m.

Følg denne over elva Nisjua og kloppene over Svahellmyra til vegen på andre sida. Følg setervegen opp bakken, hold høyre i første krysset og ta høyre i svingen etter Bruvangsetra. Ta gjerne en stopp og en vaffel på seterkafen på Rudstuen seter.

Du er nå i siste stiparti i Bukkeritttraseen. Følg vegen 150m og ta av på stien i siste svingen. Følg stien over Skeiselva og nesten opp til Peer Gyntvegen. Sving høyre på stien i rørgata, følg denne til parkeringsplassen. Fortsett Peer Gyntveien forbi (eller til) Skeistua og videre ned til sentrum igjen.

Headerfoto: Geir Olsen

Last ned GPX-fil for sykkelturen her