Etter å ha bodd på Lillehammer i 9 år, blant annet som student ved Norges Toppidrettsgynmas, flyttet Tarjei Bø til Oslo for noen år siden. Der savner han det stabile vinterklimaet med masser av natursnø.  Nå blir det hytte på Skeikampen.

Dette bildet la Tarjei Bø ut på sin Instagramkonto i oktober.

– Jeg ser på Skeikampen som en litt glemt perle. Det er helt fantastisk natur med skiløyper både på høgfjell og i skogsterreng, noe som gjør at man kan tilpasse skiturene litt etter vær og vind, forteller Tarjei.

30-åringen er en av de mest meritterte aktive løperne på det norske skiskytterlandslaget, og vant allerede i 2011 verdenscupen sammenlagt. Sammen med lillebror Johannes har han vært med å prege skiskyttermiljøet i mange år. I premiesamlingen finnes både to individuelle VM-gull og fire VM- stafettgull. I sommer har han vunnet to NM-gull i sommerskiskyting, så alt tyder på at han er i rute til kommende sesong.

Som så mange andre utøver i utendørs vinteridrett er han opptatt av naturopplevelsene. Han gleder seg til skiturer på natursnø på Skei.

– Skeikampen er jo kjent som en plass med mye snø. Jeg gleder meg til å ta treningsturene i område med skikkelig vinterfølelse – med snø på trærne og masse natursnø i terrenget rundt.

Gleder seg til hytteliv

Når hytte står ferdig en gang på vårparten gleder han seg til å kunne ta sesongoppkjøring på snø kombinert med hytteliv. Men også i perioder mellom konkurranser kan være fine perioder å være på Skei. Bø gleder seg naturligvis også over at det bygges en moderne ski- og skiskytterstadion på Skei. Langrennsløypene er som kjent FIS-godkjente, og dermed er det allerede perfekte treningsløyper. Skiskytterarenaen er planlagt, men ikke ferdig bygget. Tarjei mener det blir et stort løft for destinasjonen når anlegget blir helt klart.

– Jeg tror Skeikampen blir enda mer populært blant aktive mosjonister og aktive utøvere med den nye stadion. Med skiskytterarena, og etter hvert rulleskiløyper, vil dette trekke til seg mange utøvere, noe som er positivt både for hytteutleie, hytteutbygging og for aktivitet generelt i området, sier Tarjei Bø.

Som toppidrettsutøver er det ikke tid til å nyte alt mulig annet av hytteliv. Men på sikt vil han sannsynligvis utnytte flere av mulighetene Skei har å by på. Hytta er nemlig ikke noe som er kjøpt bare for å ha et tilholdssted som toppidrettsutøver.

– Jeg har tenkt å ha hytta hele livet. Nå er det fokus på livet som toppidrettsutøver, og det gjør det vanskelig å gjøre så mye annet. Fjellet innbyr jo både til jakt og friluftsliv, og jeg er fra en familie med jakttradisjoner. Dessuten har jeg nå golfbane rett i nærheten av hytta, så kanskje jeg på sikt skal  forsøke meg på golf, sier Bø

Det er naturligvis en spennende prosess å bygge hytte. Selve planleggingen har tatt litt tid, men nå alt klart.

– Vi har brukt litt tid på å bestemme alt. Det er mange ting som skal avgjøres, og en hytte skal jo vare lenge. Når er vi veldig fornøyde både med plassen vi har valgt og hvordan hytta blir. Vi gleder oss til den står ferdig og til vi kan ta hytta i bruk, avslutter Tarjei Bø.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her.