I sommer leier Skeikampen Opplevelser ut sykler på Skeikampen. Interessen for å sykle i fjellet bare øker, og størst etterspørsel er det etter fulldempede el-sykler.

 

Foto: Skeikampen opplevelser

Skeikampen og området rundt er kjent som et eldorado for stisykling. Det er naturlig å tilby utleie av el-sykler som er tilpasset stisykling. Tidligere i sommer var det et innslag fra Skeikampen i NRK som tok for seg den store interessen for elsykler i terrenget. Reportasjen viser en fornøyd barnefamilie som takket være el-syklene får hele familien ut på tur – med barna på barneseter bakpå hver sin sykkel. Det skrytes av mindre slitsom tur, større rekkevidde og større naturopplevelser for hele familien. Innslaget ligger tilgjengelig her:

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestnytt/201907/DKOP99071519/avspiller

Ole Blakstad i Skeikampen Opplevelser er naturligvis glad for å høre de fornøyde kundene. Det overrasker ikke; i sommer har det vært mange som har leid fulldempede el-sykler. Og de har gjennomgående vært svært fornøyd med opplevelsen.

Vi har hatt stor etterspørsel etter utleiesykler, og særlig etter el-sykler. Det er en ganske stor investering om du ønsker å kjøpe en fulldempet el-sykkel, og da er det mange som ønsker å teste en slik sykkel før de kjøper. Mange ser også at det er veldig praktisk å leie sykkel som alltid er godt vedlikeholdt og klar for bruk. De aller mest ivrige finner ut at de ønsker å kjøpe sin egen sykkel, forteller Ole Blakstad.

Ikke bare el-sykler

Det er ikke bare el-sykler som leies ut. Skeikampen Opplevelser har også fulldempere og vanlige terrengsykler til leie. Alle som har syklet på Skeikampen vet at det er mange fine fjellveier som godt kan sykles uten fulldempere. Sykling er en super familieaktivitet, og Skeikampen har noe for enhver smak og for forskjellige nivåer.

Foto: Skeikampen opplevelser

Noen liker seg best på sti, mens andre liker rolige fjellveier. Her på Skei finner man begge deler. Vårt inntrykk er at utenlandske gjester gjerne legger sykkelturen på veien, mens nordmenn som leier sykkel gjerne prøver fulldempede sykler – både de el-drevne og vanlige fulldempere, sier Blakstad.

«Skills center»

I tillegg til fine flytstier og gode sykkelmuligheter på fjellveier, byr Skeikampen på et «Skills Center» i bunnen av alpinbakken. Her er det forskjellige elementer hvor store og små kan trene balanse, svingtekning og annet. Det er tilrettelagt med vipper, doserte svinger, småhopp og humper.

Sensommer og høst er høysesong for sykling

Foto: Skeikampen opplevelser

For de aller ivrigste varer sykkelsesongen helt til snøen kommer. Og tiden nå fra slutten av august og utover er kanskje den fineste tiden for fjellsykling. I skoleferien er sykkelutleien åpen hver dag, fra skolestart er det åpent i helgene. I Høstferien høstferien er åpningstiden 10.00 – 17.00 hver dag.

I sykkelutleien er det også sykkelverksted med sertifisert mekanikker som de kan få innstillinger, tilpasninger til sine egne sykler. Ta gjerne kontakt med Skeikampen Opplevelser på telefon 61 22 08 72 eller på e-post skeikampen.skiutleie@thonhotels.no, eller stikk innom Skeikampen Opplevelser for utleie, direkte kontakt og en hyggelig sykkelprat.

Jobber med videreutvikling

Sykkelmulighetene er veldig gode på Skeikampen, men Skeikampen Opplevelser ønsker å utvide tilbudet videre neste år.

Erfaringene i fra i sommer er veldig positive, og det er veldig mange som ønsker økt tilbud her. Vi har for eksempel hatt stor etterspørsel etter guidede sykkelturer. Det har vi ikke hatt kapasitet til i år, men vi ser på mulighetene for å tilby dette neste år. I tillegg jobber vi stadig med videreutvikling av stiene, og vi håper blant annet at vi kan tilby enda mer tilrettelagte nedfarter fra toppen av Skeikampen framover, avslutter Ole Blakstad i Skeikampen Opplevelser.

 

Foto: Skeikampen opplevelser

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her