De skulle egentlig ha konkurrert om heder, ære og worldcuppoeng i Davos og Dresden. Dessverre har smittesituasjonen satt en stopper for dette. I stedet har sprintherrene lagt en lengre samling til Skei.

I vel en uke skal sprintgutta gå mil etter mil på ski – lange rolige turer i fjellet, men også harde intervalløkter i konkurranseløypene på den nye skiarenaen. Selv om det har vært dårlig med skiføre i store deler av landet, kan trener Arild Monsen melde om bra med snø og godt preparerte skiløyper på Skei.

Ypperlig skiforhold

Siden vi skulle gått World Cup i denne perioden hadde vi ikke planlagt noen samling. Da vi bestemte oss for å ta en samling, ble det fristende å legge denne til Skei – med gode innspill fra Johannes Høsflot Klæbo. Så langt har Skei innfridd: Det er veldig gode forhold, og mye av løypenettet er preparert og i bra stand. Det er ikke så mange plasser i Norge som har gode skiforhold ennå, og vi må være på snø nå, sa Monsen blant annet.

Arild Monsen, norsk langrennstrener og tidligere langrennsløper. Foto: Anders Lindstad

Laget har leid en storhytte gjennom Skeikampen Booking rett i nærheten av alpinanlegget. De bor med andre ord noen få meter unna skiløypene – noe som gjør treningshverdagen effektiv og praktisk. I likhet med mange andre skientusiaster er de glade for ski inn/ski ut for å slippe transport og logistikk.

På hytta sørger de selv for mat og logistikk. Middagslagingen går på rundgang – to og to har matansvar. Med de fasilitetene som er på hyttene fungerer dette helt fint, ifølge treneren.

Testrenn på skiarenaen

I mangel på internasjonale konkurranser kjørte laget et testsprintrenn på Skeikampen Skiarena i løpet av samlingen. Med navn som Høsflot Klæbo, Skar, Valnes, Thaugbøl, Golberg og Krogh på startstreken, er nivået selvsagt i verdensklasse. Det samme gjelder forholdene.

Vi har ikke så gode spor på World Cup-renn engang. Det er helt perfekt, kommenterte Johannes Høsflot Klæbo etter testrennet.

Høstflot Klæbo var best i testrennet. Han har vært på hytta på Skei helt siden Norgescup-rennene på Sjusjøen, og ser ingen grunn til å være noe annet sted så lenge forholdene er sånn som nå. Herfra har han fulgt Pellegrino, Bolsjonov, Chanavat og de andre internasjonale konkurrentene på TV fra sofakroken. I intervju med NRK uttalte Høsflot Klæbo at han gjerne skulle gått skirenn, men at helsa kommer først. Og fordelen er at han har fått en god treningsperiode på Skei.

Det er helt fantastiske forhold, og jeg har fått gjort det jeg skal gjøre treningsmessig i desember. Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir på hytta i denne omgang, men med så gode treningsforhold er det veldig fint å være her, fortalte Høstflot Klæbo etter å ha gjort unna testrennet.

Johannes Høstflot Klæbo. Foto: Anders Lindstad

Bruker både skiarenaen og fjellet

De varierte løypetraseene på Skei er en stor fordel for aktive skiløpere. Sprintlandslaget har både kjørt rolige langturer på fjellet og hardøkter i konkurranseløypene på arenaen.

For oss er det veldig fint å ha en konkurransetrase for hard trening og testrenn. Da får vi trent på det vi skal gjøre i konkurranser. Samtidig byr Skei på mye rolig og fint turterreng som passer godt for rolige langturer. Denne kombinasjonen passer fint for oss, og med godt preparerte løyper får vi godt utbytte av samlingen, avsluttet landslagstrener Arild Monsen.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her