Som hentet fra et postkort med snøtunge trær, julestemning og godt skiføre. Det er Astrid Uhrenholdt Jacobsens rapport fra Skeikampen lille juleaften.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hytte og trener på Skeikampen. Foto: privat

Etter en høst med beskjedne snømengder kan vi dermed berolige alle med at det nå er supert skiføre på Skeikampen. Nysnøen kom som bestilt for å skape magisk julestemning med snø i trærne og fine løyper over alt. Oppfordringen er klar: Finn fram skiene og kos deg i bakke eller løype.

Vi tok en tur for å møte en av dem som bruker løypene på Skeikampen aller mest i begynnelsen av sesongen. Midt på dagen en torsdag, i den travleste julestria for de fleste, er det bare et enslig, stille skispor mot hytta til Astrid Uhrenholdt Jacobsen som avslører at noen nyter dagene på fjellet før jul.

På hytta siden november

Astrid har vært på hytta siden 26. november. Her har hun prioritert å legge inn en lengre treningsperiode. I utgangspunktet var planen å gå World Cup på Lillehammer, men sykdom satte en stopper for det. Dermed har hytta vært base snart en måneds tid.

Jeg har turt å la være å stresse rundt på forskjellige renn. Jeg har hatt en fin treningsperiode, og gleder meg nå til julefeiring og litt oppsamling av overskudd fram til Tour de Ski.

Fornøyd hund og eier: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har lagt inn en god treningsperiode på Skeikampen. Sammen med hunden Dovre har hun vært på hytta siden slutten av november. Foto: privat

I starten var skitreningen konsentrert rundt alpinanlegget, der det var opparbeidet en runde på ca to kilometer med kunstsnø. Etter hvert har snøforholdene blitt bedre, og med den siste snøen er det ikke lenger noen grunn til å la godskiene stå i boden.

Med det siste snøen har jeg sluttet å tenke på at det er fare for riper i skiene. Det er godt skiføre og enkelt å få feste for de som går klassisk. Slik det ser ut nå, blir det kjempefine forhold i jula, sier Astrid.

Gleder seg til Tour de Ski

Astrid har vært fast deltaker på Skeikampenrennet første helgen i januar i flere år, men i år bytter hun ut den fine runden på Skei med en kraftprøve av en avslutningsetappe i Tour de Ski.

Jeg gleder meg til å gå Tour de Ski. Det er VM i Seefeld senere i vinter som er hovedmålet denne  sesongen, men det blir spennende å se hvordan alt fungerer i Tour de Ski.

En hverdag på hytta bestående av trening, spising, avslapning og litt studier høres unektelig forlokkende ut. Bytte ut førjulsstresset med en måned på hytta sammen med hunden. Det er nesten så man blir litt misunnelig.

Foto: Privat

De fleste vet at dette bare er en liten del av toppidrettslivet. Likevel: Akkurat i jula kan vi andre leve noe tilnærmet dette livet selv. Vi kan dra opp på hytta, gå skiturer som mosjon, spise riktig og godt og slappe av sammen med familien. Med godt skiføre i fantastiske omgivelser kan man samle overskudd til oppgavene som venter over nyttår. Selv om overskuddet ikke skal brukes til å skøyte opp en alpinbakke i Tour de Ski eller kjempe om VM-plass eller plassering.

 

Har du lyst til å delta på Skeikampenrennet? Det finnes både turklasse (14,5km) og konkurranseklasse (27km). Les mer og meld deg på her!

Les flere nyheter fra Skeikampen.