Med fjorårets rekordsommer friskt i minne er det mange som gleder seg til norsk sommer. Det er ingenting som slår Norge på sommeren – i hvert fall ikke når været viser seg fra sin beste side. Magiske kvelder og netter, variasjon i natur og opplevelser, kulturarrangementer og mange, familievennlige attraksjoner i regionen gjør Skeikampen til et perfekt sted å oppholde seg i sommer.

Skeikampen er kjent for hyggelig miljø både sommer og vinter. Snø og fantastiske skimuligheter preger vinteren på Skei, og det er kanskje det de fleste forbinder med destinasjonen. Samtidig får stadig flere øynene opp for sommerfjellet.

Fantastiske fjellopplevelser

De som opplevde sommeren i Norge i fjor, ser nok fram til både sykkelturer, vandring og bading på fjellet.

Foto: Visit Skeikampen
Foto: Visit Skeikampen

Golfbanen nøt også godt av sommeren i fjor, og der mange andre baner slet med tørke, kunne golfentusiaster på Skeikampen kose seg på en bane som holdt seg utrolig godt gjennom sesongen. Rapportene fra de som jobber på banen tyder på banen har tålt vinteren godt, og da er det bare å glede seg.

 

Nærhet til Lillehammer

Nå vet de fleste hva Skeikampen byr på av aktiviteter. I tillegg har Lillehammer en rekke turistattraksjoner som fortjener et besøk i sommerhalvåret. Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer, Barnas Gård og Maihaugen byr på opplevelser for hele familien. Et bybesøk i Lillehammer kan også anbefales – her er det gode shopping- og restaurantmuligheter.

Spennende kulturaktiviteter og – arrangementer

Regionen byr også på en rekke kulturelle aktiviteter og arrangementer. Skeikampens egen musikkfestival, Gausdalsfestivalen, arrangeres for andre gang den 8.- 10. august. Fjorårets festival var meget vellykket, og det er bare å sette av datoen for årets arrangement. I starten av august er det også klart for Peer Gynt-stemnet på Gålå. Her er det et omfattende program, med friluftsteateret som det mest kjente arrangementet.

Lillehammer har også sin egen musikkfestival. Lillehammer Live arrangeres på Strandpromenaden i begynnelsen av september. Vi anbefaler alle å følge med på «hva skjer» kalenderen både på Skeikampen og for Lillehammer. Til sammen finnes det noe for alle besøkende – enten du reiser på hytta med barna, med vennegjengen, med ektefellen eller med treningsgruppen/idrettslaget.

… å bare være til

Foto: Visit Skeikampen

Uavhengig av aktiviteter og arrangement: Mange reiser på hytta for å slappe av, ta dagene som de kommer, kose seg med god mat og godt selskap. En dag frister det kanskje med en fisketur, en dag passer perfekt til en sykkeltur, og en annen dag frister det mest å sitte på hytta og lese en bok. Det er kanskje her nøkkelen til en perfekt sommertur på fjellet ligger. Det å ha passe mange planer, tilpasse planene til det man har mest lyst til akkurat der og da og skru ned tempoet til feriefart. Mulighetene er mange og fjellopplevelsene venter. Vi ønsker alle en riktig god sommer.

 

 

Foto: Visit Skeikampen

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her