Hyttelivet er i endring. Ikke et vondt ord om vedbæring, vannbæring og hytter som var varme først når helgeturen nærmet seg slutten, men komforten i de fleste av dagens hytter er enn annen. Mye av det handler om teknologiske løsninger – løsninger for lys, varme, fjernstyring og nettverk.

Skogvang Installasjon er en lokal aktør som har vært en sentral el-installatør i flere utbygginger på Skei. I tillegg har butikken på Segalstad bru vært godt besøkt av hytteeiere.

Sammen med tre andre eierselskap har Skogvang dannet Minel etter en konsernmodell. Minel Skogvang AS består som et selvstendig AS, og for sluttbrukerne vil det ikke bli store endringer. For Skogvang betyr det store fordeler at man kan samarbeide tettere om innkjøp, personell og kompetanse.

Minel er med dette den største privateide elektrogruppen på Østlandet. Selskapet er totalleverandør av elektrotjenester og kan levere elektroinstallasjoner til alle typer bygg – alt fra fritidsboliger og eneboliger til store offentlig bygg og næringsbygg. Det betyr at selskapet er rigget for å ta på seg alt fra små installasjoner til omfattende totalleveranser.

Viktig hyttemarked

Skogvang har i hele sin historie jobbet mye med hyttemarkedet. Midt i en region som innbefatter kjente hytteområder som Skei/Austlid, Hafjell, Nordseter, Sjusjøen og Kvitfjell, er det klart at hyttemarkedet har vært og er viktig for Skogvang Minel.

Den lange erfaringen med hytter er naturligvis en trygghet for sluttbrukeren; da vet man gjerne hva som fungerer, hva som er gode løsninger og hvilke erfaringer man har gjort seg med hva som fungerer godt for kundene.

Teknologisk utvikling

I tillegg til at det har vært stor økning i antall hytter, har det vært en utvikling mot mer avanserte løsninger på hytta. Der hyttelivet for mange år siden var ensbetydende med vedfyring til oppvarming og bæring av vann, er dagens hytter minst like avanserte som bolighus når det gjelder teknologiske løsninger. Nye løsninger for oppvarming, fjernstyring av lys, varme, låser, alarmsystemer og videoovervåkning er alle avhengig av installasjoner.

Svakstrøm i eget selskap

Telefoni, data, nettverk og opplegg for lyd og bilde er andre tjenesteområder hvor det har vært stor utvikling. Dette er blant tjenestene som dekkes av svakstrømavdelingen. Denne er skilt ut i et eget selskap – Minel TeleDataØst AS. Dette selskapet er samlokalisert med hovedselskapet, og leverer alt du trenger innenfor telefoni, data, nettverk, alarm, døraksess, kameraovervåkning, opplegg for lyd og bilde, overspenningsvern og annet.

Det er veldig mange valg som skal tas når du bygger ny hytte eller når du oppgraderer en eldre hytte. Vi liker å komme tidlig inn i prosessen for å gi våre kunder gode råd. Det er et veldig stort utvalg produkter og løsninger, og det viktigste er å finne løsninger som kunden blir fornøyd med, forklarer Thomas Røste, daglig leder i Minel Skogvang.

Det er stor grad av individuell tilpasning. Noen vil ha mulighet for å jobbe på hytta og ha hjemmekontor med nesten samme teknologiske løsninger som i boligen, mens andre gjerne vil slippe å være tilgjengelig hele tiden. Noen ønsker seg hjemmekino med god lyd- og bildeopplevelse, mens andre foretrekker å unngå skjerm i størst mulig grad på hytta. Dette legger så klart føringer for hva slags produkter folk trenger.

Vi ønsker at vi sammen med kundene kan finne de løsningene som er hensiktsmessige for dem. Det gjelder for nye hytter og det gjelder dersom du skal oppgradere en hytte. Vi kan vise hvilke muligheter som finnes, og vi kan gi råd basert på lang erfaring i hyttemarkedet, forteller Røste.

Komfort og enkelt hytteliv viktig

Det er lenge siden folk likte å bruke et døgn på å varme opp hytta for å få det levelig der. Moderne hytter brukes mye, og målet er gjerne å ha et komfortabelt og avslappende hytteliv. Fjernstyring av varme har lenge vært en populær løsning. Framover blir det trolig enda mer fokus på smarte og miljøvennlige løsninger – både når det gjelder å utnytte solcelleteknologi og når det gjelder smarte oppvarmingsløsinger.

Fortsatt butikk på Segalstad bru

Samlokalisert med Skogvang på Segalstad bru har det lenge vært elektrobutikk. Det blir fortsatt butikk, men under egen profil og med mer vekt på kjernevirksomheten. Her blir det mulighet til å ta en titt på nye løsninger for en smartere hytte med fokus på produkter som solcelleløsninger, varmepumper eller løsninger for fjernstyrt adgangskontroll og låsesystemer.

Her er det også en god mulighet for å ta en prat for å få gode råd og smarte ideer til løsninger som gjør hyttelivet enda bedre.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her