September og oktober byr ofte på fantastiske dager på fjellet. Kald, klar luft fra morgenen av, men fortsatt god varme i solhellinger. For fjellsyklistene er det selve drømmen.

Selv om sommeren er på hell er det ingen grunn til å sette bort sykkelen eller droppe sykkelaktivitetene. I fjellet kan du sykle hele høsten – i hvert fall fram til snøen kommer. Hos Skeikampen Ski- og sykkelutleie kan du leie sykkel og nødvendig utstyr – og i utgangspunktet holder de sesongen i gang helt til 11. oktober. Det er sykkelmuligheter hele høsten – helt til snøen kommer eller været på andre måter gjør sykling umulig.

Vi har hatt godt besøk i sommer, og vi håper dette fortsetter i høstferien. Vanligvis er høsten en veldig god sykkelperiode på fjellet. Vi krysser fingre for tørre og fine forhold framover, sier Jeffe Jussinniemi i Skeikampen Ski- og sykkelutleie.

Skeikampen er kjent som et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet og familievennlig sykling både i anlegget og på seterveier. Sykkelutleien er åpen hver dag mellom 0900 og 1700 i høstferien, så det er fortsatt gode muligheter for høstsykling på Skei.  I utgangspunktet holder vi sykkelsesongen i gang helt til 11. oktober, men om været fortsatt er bra kan dette utvides.

Ny sykkelsti – gøy for hele familien

I fellesferien åpnet det en helt ny familiesti i tilknytning til alpinanlegget. På Facebooksiden til Skeikampen ski- og sykkelutleie kan du se film og bli inspirert. Her kan syklister i alle aldre kose seg i en familievennlig løype.

Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på dette nye tilbudet. Det har hele tiden vært et mål å lage et tilbud som passer for alle. Sommerens yngste testperson var tre og et halvt år – og syntes det var veldig gøy, forteller Jeffe.

Foto: Skeikampen ski & sykkelutleie

Han kan fortelle om en veldig bra sommer – mye trafikk, og mange som har leid sykler og kost seg i fjellet.

Vi har inntrykk av at det er mange «nye» norske fjellturister – nordmenn på ferie i eget land som vanligvis ville tatt ferien i utlandet. De har gitt veldig mange positive tilbakemeldinger – særlig på de stiene som er godt vedlikeholdt og tilrettelagt, forteller Jeffe.

Fulldempede el-sykler i utleie

Hos Skeikampen Ski- og sykkelutleie kan du leie både el-sykkel og vanlige stisykler. Særlig fulldempede el-sykler har vært populært i sommer.

Fulldempede el-sykler er etterspurt. Med litt drahjelp fra sykkelen blir det mindre slitsomt å dra på stisykkeltur – samtidig som det er minst like gøy. Det er også lettere å komme seg på en litt lengre tur i fjellet, og kanskje oppdage områder og sykkelmuligheter som du ikke får besøkt uten el-sykkel, forteller Jeffe.

I utleien har de åtte fulldempede elsykler og fjorten vanlige stistykler. Her kan du leie sykler fra Transition, Mondraker, Spawn og Scott, samt nødvendig utstyr som hjelm etc.

Utvider tilbudet neste sommer

Den store etterspørselen har ført til at det allerede er lagt inn bestilling av flere sykler neste år. Da vil også arbeidet med å tilrettelegge stier og sykkeltilbudet fortsette. Derfor: Om du ikke rekker å teste sykkeltilbudet i høst, blir det nye muligheter neste sommer.

For priser, åpningstider og informasjon, gå inn på https://skeikampen.no/aktiviteter/sommer-host/sykling/sykkelutleie/

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her