Frogner Runners er et kompislag bestående av avdankede skiløpere og mosjonister som liker å holde seg i form. Skeikampen Rundt er et av årets treningsmål for den spreke gjengen.

Jeg har hytte på Skeikampen, og de to siste årene har jeg dratt med meg medlemmer fra løpegruppa Frogner Runners opp for å løpe Skeikampen Rundt. Dette har resultert i seier både i 2018 og 2019, forteller Martin Lindbæck

Frogner Runners kan skilte med idrettsnavn som Simen Østensen, som de fleste langrennsinteresserte vil huske som en meget habil langløper i Visma Ski Classics, på laget. Det ambisiøse laget håper å tapetsere seierspallen på Skei i august. Dette er et løp som mange i treningsgruppa liker, og det har blitt en klubbtradisjon å delta her.

Løpet er passe hardt og passe langt, og det passer mange i gruppa bra. Vi gleder oss alltid til Skeikampen Rundt, og håper mange vil bli med på løpet i år, sier Lindbæck.

Frogner Runners med 3000m-test fra i år. Samtlige fra bildet skal delta i Skeikampen Rundt 2020. Fra venstre: Simen Østensen, Martin Lindbæck, Jens Bjertnæs, John Deighan, Christoffer Callesen

Noe for alle

Selv om Frogner Runners har mål om pallen og gode resultater, er ikke Skeikampen Rundt bare for supermosjonister. Terrengløpet går i naturskjønne omgivelser i småskog og snaufjell rundt Skeikampen.  Det er egen mosjonsklasse uten tidtaking, og det er egne traseer for barn og unge. Hovedløpet går i en 12,2 kilometers trase, men det går også an å delta i en litt kortere versjon på 3,7 kilometer. Begge løypene har start og mål ved Segalstad seter.

Knut Houm i arrangørklubben Gausdal Idrettslag ser også fram til nytt Skeikampen Rundt. Etter kononapause i mye idrett, er det mange som gleder seg til å få startnummer på brystet igjen. Det er grunn til å tro at dette også gjelder for deltakerne i Skeikampen Rundt.

Vi har fått mye skryt av deltakerne på Skeikampen Rundt tidligere. Den fine traseen nevnes av mange. I tillegg setter veldig mange pris på at det er et arrangement med god atmosfære og lave skuldre, forteller Houm.

Han er fornøyd med at arrangementet ser ut til å trekke til seg deltakere fra lokalmiljøet og blant hytteeiere på Skei.

Her er det plass til mange deltakere, og det er et mål å skape et arrangement som passer både for dem som vil konkurrere med seg selv og dem som kjemper om premieplasser, forteller Knut Houm.

Skeikampen Rundt 2019

 

Detaljer om påmelding, løypekart, starttider og annet finnes på https://visitskeikampen.no/arrangementer/skeikampen-rundt-2020/

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her