VM i Oberstdorf som ble arrangert fra 24. februar til 7. mars har vært målet for mange av de norske langrennsløperne. Da vi snakket med det norske sprintlandslaget under deres samling på Skei tidligere i vinter, var de fleste klare på at det var VM som var årets mål. Og sprintutøverne var noen av de som virkelig innfridde.

Det ble nemlig trippel norsk i sprinten – Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl tok alle tre medaljene. De var alle med på samlingen på Skei, og de var fulle av lovord om treningsforholdene. Også den gangen viste Johannes Høsflot Klæbo god form.

Høsflot Klæbo og Valnes tok også gull i lagsprinten, og Høsflot Klæbo var ankermannen som sikret seieren på herrestafetten. Etter en dramatisk avslutning på femmila – hvor Høsflot Klæbo krysset målstreken først og for mange var den moralske vinneren – framstår det som klart at han har hatt gode treningsdager på Skei.

Johannes Høsflot Klæbo mot Skeikampen
Johannes Høsflot Klæbo mot Skeikampen. Foto: Anders Lindstad

I denne spesielle sesongen har det blitt mange, mange dager på den nye hytta på Skei for Johannes. Oppladning og treningsperioder på Skei har også vært nevnt i TV-sendingen med jevne mellomrom. Ikke minst har det vært morsomt å følge Johannes på Instagram hvor han har lagt ut bilder fra fine løyper, fantastiske soloppganger og alternative styrkeøkter med snømåking på Skei.

Hyttelivet har også fått bra fokus, og alt tyder på at det å legge en stor del av forberedelser til hytta øverst i Slåseterlia har vært vellykket.

Heidi Weng med gull og sølv

En annen løper vi har sett i løypene på Skei i vinter, er Heidi Weng. Med gull på stafetten og sølv på 30 kilometer – bare slått av suverene Therese Johaug – var hun en av utøverne som bidro til at Norge vant medaljestatistikken i VM ganske klart.

Felles for sprintlandslaget, Høsflot Klæbo og Weng er at de er fulle av lovord om både løypenett og løypepreparering på Skei. I tidligere intervjuer har de ofte trukket fram nettopp dette – godt preparerte løyper og traseer som kan brukes både til rolige langturer og til harde intervalløkter.

Og – er det bra nok for verdensenere, så er det vel godt nok for oss andre? Uansatt: Gratulerer med innsatsen. Vi ønsker alle en god sesongavslutning. På Skei ligger det an til gode løyper framover, og nå kommer den for mange aller fineste tiden for skiturene i fjellet.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her