Med gode kart over Gausdals omfattende stinett ligger det godt til rette for oppdagelsesferd i nærområdet til sommeren. Et nytt kart skal hjelpe både topptrimmere og andre turglade til å finne nye favorittsteder og turmål.

Turløypekomiteen har gitt ut et nytt kart over hele Gausdal, med turstier på ei side og skiløyper på den andre. Endelig finnes det ett kart som dekker hele kommunen, og som gir en oversikt over de mest brukte stiene i Gausdal. Her finnes både informasjon om turene som inngår i Topptrimmen, og turer som er spesielt anbefalt i DNTs bok om 70 turer i Gausdal, Øyer og Lillehammer.

Når man skal lage et kart som dekker hele Gausdal, må målestokken tilpasses. Gausdal er stort, derfor er kartet laget i målestokk 1: 60.000. Utgiverne av kartet hevder likevel at kartet er svært nøyaktig, og alle turene er angitt med lengdeangivelser.

Kartet dekker Gausdal Vestfjell, Langsua nasjonalpark og andre verneområder, Nordfjellet og Follebukjølen, forteller lederen i Turløypekomiteen, Johs Harviken.

Han forteller at det ligger et stort arbeid bak kartet, og at dette ikke er noe Turløypekomiteen er alene om.

Kartet er et stort samarbeidsprodukt, og 28 personer brukte 388 dugnadstimer på GPS-fangst sist sommer. Jacilla v/Anders Bjørnsgård står for produksjonen, og hele prosjektet er et samarbeid mellom Gausdal kommune, Sparebankstiftelsen, DNT Lillehammer, Topptrimmen, Fjellstyret, Nasjonalpark-forvaltningen, Espedalen sti- og løypelag, skiklubbene i Gausdal og interessegrupper for Vetafjellet/Ongsjøfjellet og Nysetra/Bennsjøen. Til sammen er det avviklet 24 samarbeidsmøter i prosjektet, forteller Harviken.

Et kart over hele Gausdal er naturligvis godt egnet for hytteeiere som ønsker å bli kjent i andre deler av Gausdal. Topptrimmen er en mulighet for å bli kjent med ulike utsiktspunkt i kommunen. I tillegg kan det nevnes at Gausdal Vestfjell og Langsua er kjent for gode fiskevann og gode jaktmuligheter. På kartet kan du finne nye ruter som bringer deg til nye fjellopplevelser i regionen.

Illustrasjon: Kartet

Kartet kan blant annet kjøpes på Joker på Skeikampen.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her