Paulsrud Snekkerverksted

Nisjebutikken med ekte håndverk

Det er hovedsakelig dører vi driver med, sier Egil Paulsrud som driver familiebedriften sammen med kona Anne-Berit og sønnen Arne. Innerdører, ytterdører og balkongdører i alle mulige fasonger, og helst litt spesielle til nye hytter og hus. Vi produserer det som ikke er tilgjengelig i de store utsalgene.

På Skei har vi skiftet en del ytterdører på gamle hytter som restaureres eller bygges på, sier Anne-Berit. I tillegg er det en del utskiftning av låser og beslag.

De drar gjerne ut og tar mål til skap- og garderobeløsninger også, leverer og monterer når det er ferdig. Alt skreddersydd. Glasservice er en annen tjeneste. De reparerer bla. punkterte ruter og knuste ruter.

Ny dør i gammelt hus. Foto: Fra www.paulsrud.as

Dronning Sonjas barndomshjem

I 2018 fikk Paulsrud et stort oppdrag fra Maihaugen. Dronning Sonjas barndomshjem ble flyttet fra Oslo til Maihaugen, og før funkisvillaen skulle åpnes for publikum måtte huset restaureres slik det var på den tida Sonja Haraldsen bodde der.

Det var et spesielt og morsomt prosjekt, sier Egil. Alt av vinduer, ytterdører og innerdører måtte skiftes. Vi kopierte det originale til ny utgave og fikk det montert.

Kaffebrenneriet

Spesialbestilling fra Kaffebrenneriet. Foto: Kaffebrenneriet

En annen oppdragsgiver er Kaffebrenneriet. Her har maskinparken til Paulsrud Snekkerverksted stått for mye av inventaret. Lamper, bordplater og benkeplater har de levert på bestilling. Og det er ikke helt tilfeldig at de fikk oppdraget. Broren til Egil, Steinar Paulsrud, er både partner og etableringssjef i kaffekjeden som startet i 1994. I dag består Kaffebrenneriet av 42 filialer rundt omkring i Norge.

Vi har laget fronter til bardisker av mye forskjellig treslag og mønster, fra mosaikkmønster til gjenbruk av gamle materialer fra hus og låver. Vi har levert til mange filialer. Men vi tar spesialbestilling fra andre også, presiserer Egil.

Arne Paulsrud (30) er 4. generasjon i bedriften. Han begynte rett etter han var ferdig med videregående.

Å jobbe her er mer en livsstil enn en vanlig jobb, det blir mange timer på gulvet. Men det er variert og interessant det jeg driver med. Jeg har vært med siden jeg var liten, var aldri i tvil om hva jeg skulle jobbe med da jeg ble voksen.

Bedriften drives i dag av 3. og 4. generasjon. Foto: Åse Kari Gravråk

Markedet forandrer seg

Paulsrud Snekkerverksted har tatt grep, omorganisert og gjort om produksjonen. Vindusproduksjon måtte de slutte med, der har byggevarehusene tatt over mesteparten av markedet.

Vi må hele tiden tilpasse oss, vårt fokus er å skape det du ikke får andre steder, sier Egil Paulsrud.

 

Paulsrud Snekkerverksted

  • Moderne håndverksbedrift som bygger på gammel håndverkstradisjon og erfaring
  • Alle produkter lages kun på bestilling
  • Etablert i 1934 av Einar Paulsrud
  • Bedriften drives i dag av 3. og 4. generasjon

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her