Å holde avstand i langrennssporet går automatisk, og i Skeikampen alpinsenter har de på gode smittevernstiltak på plass.

Vi forholder oss til de smitteverntiltak som utarbeides av Alpinanleggenes Landsforening, og vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å kjøre i bakken, sier driftsleder Rune Slåsletten i Skeikampen Alpinsenter. – Vi får dessverre ikke åpnet som planlagt 14. november pga. mangel på snø og kulde, men åpner så snart det er mulig, følg gjerne med  www.skeikampen.no 

 Trygge tiltak

Noe av det tryggeste og beste vi kan foreta oss, spesielt denne vinteren, er å være mye ute i kald frisk luft, gjerne på ski i løyper og bakke. Når alle hjelper til med å holde den avstand vi skal, blir det trygt for alle på ski både i bakker og i heis. Og selv om kuldegradene foreløpig har latt vente på seg blir det garantert både snø og vinter i år som i fjor. Rune Slåsletten og staben i alpinsenteret er godt forberedt, noe som innebærer trygge og gode smittevernstiltak.

 Heiskort kjøpes på nett

For å unngå kø oppfordres det til å kjøpe heiskort på nett. Billettkontor og to billettautomater (utenfor billettkontoret) kan benyttes, men netthandel er det beste alternativet.

I heisen

Familier kan kjøre sammen, ellers vil halvparten av plassene fylles opp for å holde forsvarlig avstand. På T-kroken blir det en person i stedet for to.

Heiskøen vil bli det organisert på forsvarlig måte.

Foto: Åse Kari Gravråk

Skiskole

Her gjelder de vanlige reglene. Det blir mindre grupper, og det vil bli sørget for mange nok instruktører. Inne i skiutleien vil det bare være et maks antall samtidig.

Ingen særregler for Gausdal kommune

Ellers henvises det til gjeldende retningslinjer fra lokale og nasjonale myndigheter til enhver tid. Kommuneoverlege Anders Brabrand bekrefter at det per i dag ikke er noen særregler som gjelder for Gausdal Kommune, noe som bla. betyr at hytteturister og andre tilreisende kan handle i lokale butikker. Vær oppmerksom på at endringer, både nasjonalt og lokalt, kan skje på kort varsel.

Spørsmål vedr. testing

Har du spørsmål vedr. testing kan du ringe tel. 480 75 383.

Koronatelefonen er åpen mandag-fredag kl. 08.00 – 10.30

Mer info: www.gausdal.kommune.no Her kan du også bestille time for testing elektronisk. Testingen foregår på Lillehammer, i koronatestsenteret i ungdomshallen ved Stampesletta.

 

Andre nyttige lenker:

www.helsenorge.no/koronavirus

www.fnugg.no

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her