Leve Hytter har hatt stor suksess med sine hytter med moderne design og populær arkitektur. Nå vil de bygge leiligheter i sentrumsområdet på Skei.

Det er ikke første gang Leve Hytter kaster sine øyne på Skei. De er allerede inne som utbygger i Kjoslia – sammen med Blåne hytter. Det er heller ikke første gang Leve Hytter satser på leiligheter, selv om de fleste kjenner dem best som hytteutbygger.

Området som nå skal utvikles, er på 40 dekar og innbefatter deler Segalstad Seter Camping. Noreng beskriver det som selve indrefileten på Skei – med nærhet til alt sentrum har å by på. De har stor tro på Skeikampen som destinasjon.

Skeikampen er en veldig fin destinasjon med en knallgod merkevare. Det er passe langt fra det sentrale østlandsområdet, og framfor alt er det snøsikkert med utrolig fine langrennsmuligheter. I tillegg gjør alpintilbudet Skeikampen interessant for familier hvor noen vil gå langrenn og andre vil kjøre alpint, sier Arve Noreng, daglig leder i Leve Hytter.

 

Noreng er glad for at de som en lokal aktør kan bidra til utviklingen på Skei. Det betyr enda flere lokale arbeidsplasser. Leve Hytter er en typisk gründerbedrift hvor de første hyttene ble tegnet på garasjeloftet. Målet var å tegne hytter med moderne uttrykk og god design – uten at det skulle koste skjorta. Et godt samarbeid med et arkitektfirma i starten sørget for en god start og rask vekst, og nå omsetter Leve Hytter for 200 millioner.

Nå er Leve Hytter en del av FH-Gruppen, men består som egen merkevare. Og de lokale arbeidsplassene og ønsket om å bidra til regional utvikling er fortsatt sterk. Virksomheten styres fortsatt fra Hafjellrampa, og her har bedriften doblet antall ansatte lokalt på ett og et halvt år. Selskapet planlegger for videre vekst.

Som Gausdøl er Arve Noreng selvsagt lokalpatriot nok til å ønske en best mulig utvikling på Skei.

Som en del av FH-gruppen har vi mer muskler til å drive utvikling av større prosjekter, slik som det vi nå skal i gang med i sentrum av Skei. Sentrumsområder på slike destinasjoner kommer til å bli fortettet, og vi tror det kommer til å bli stor etterspørsel etter leiligheter på Skei. Vi har bygget litt kulere hytter for folk flest – nå skal vi fortsette med å bygge fine leiligheter for de som ønsker seg leilighet på fjellet, sier Noreng.

Hva er så erfaringen fra deres tidligere leilighetsutvikling? Er vi ikke egentlig ett hyttefolk, vi nordmenn?

Det er veldig mange som drømmer om å ha hytte. Men det er også en annen gruppe som heller vil ha en lettstelt hverdag på fjellet – som rett og slett ønsker å nyte fjellivet med skiturer, vandring og sykling uten å måtte tenke så mye på vedlikehold, snømåking, beising og annet. For mange er drømmen å parkere i kjelleren og komme seg rett inn i en ferdig oppvarmet leilighet, mener Noreng.

Han peker også på at en leilighet kan være en rimeligere inngangsbillett til fritidseiendom på fjellet. For selv om kvadratmeterprisen på leiligheter ikke er noe lavere enn på hytter, er det oftest færre kvadratmeter og dermed en billigere fritidsbolig. Dessuten er leiligheter populære i utleie, slik at de som kjøper kan delfinansiere leiligheten på denne måten. Dette gjelder særlig sentrumsnære enheter med ski in/ski ut og enkel tilgang til alle fasiliteter.

Til lokalavisa GD forteller Noreng at de gleder seg til å komme i gang med prosjektet, men at det gjenstår mye jobb. Det er mye planlegging som må gjennomføres, men snart håper de å kunne presentere de første skissene.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her