Gladnyhet til alle som ønsker en god start på turen i høstferien: Ta heisen til toppen av Skeikampen og nyt alle turmuligheter derfra. Ta gjerne med sykkelen.

Heisen går torsdag, fredag og lørdag i uke 40.

Vi håper på stor trafikk i høstferien. Det har vært mye folk i fjellet i sommer, og jeg tror mange som tradisjonelt har brukt hyttene sine mest om vinteren har «oppdaget» sommerfjellet. Høsten er også kjempefin på fjellet. Tar du heisen til topps har du fantastisk utsikt og uante turmuligheter, forteller Rune Slåsletten i Skeikampen alpinsenter.

Han minner om at det er mulig å leie sykler i Skeikampen ski- og sykkelutleie hver dag i uke 40 og uke 41. Kanskje er det en anledning til å teste en fulldemper i løpet av høstferien? Tar du heisen til topps sparer du mange høydemeter og kan kose deg på en av de mange stiene som starter på toppen.

I ski- og sykkelutleien kan du også finne gode tilbud på sykkelutstyr, klær og småting som gjør sykkelturen bedre. Det vil også være tilbud på en del skiutstyr. Ikke minst er det mulighet for å få gjort høstservicen på sykkelen før du setter den bort.

Vi har egne, proffe sykkelmekanikere som kan ta service før sykkelen settes i boden for vinteren. En god høstservice bidrar til at sykkelen varer lengre. Det er lurt å rense og olje bevegelige deler før vinterlagring, sier Slåsletten.

På samme måte som sykkelen bør få en høstservice, bør kanskje skiene få en liten oppgradering før vintersesongen starter. Skiutleien tilbyr også service på ski. Det kan være behov for sliping av stålkanter på alpinski og brett, samt rensing og gliding av både langrennsski og alpinski/brett.

Klare for vinter og snø

Selv om høsten er en flott tid i fjellet, er det ikke til å komme forbi at mange begynner å lengte mot snø, vinter og skiføre. I alpinsenteret ser de også fram til ny vintersesong.

Vi er klare til vintersesongen. Så snart det er nok kuldegrader vil det bli produsert snø. Peer Gyntvegen kjøres så snart natursnøen kommer og været tillater det. Vi håper å åpne like tidlig som vi pleier, forteller Slåsletten.

Skeikampen er populært som sted for treningssamlinger for skiklubber og lag, og mange er allerede i gang med å booke treningstider. Det er mange gjengangere blant klubbene – og de har god erfaring med gode snøforhold på Skei tidlig i sesongen.   

Betydelig sommervedlikehold på heisene

I sommer har begge stolheisene hatt det som kalles 15-årsrevisjon – det er en omfattende vedlikeholdsjobb hvor alt har vært plukket ned, demontert og gjennomgått på begge stolheisene. Det har vært en stor jobb, men nå er alt klart for ny sesong.

Alt er klart for høstferiegjester og vintergjester. Vi håper og forventer god trafikk: Sommerbesøket har vært veldig bra, og vi har inntrykk av at nye reisevaner har gjort at mange har kost seg i fjellet i sommer. Vi forventer at denne trenden fortsetter, og at både nye og «gamle» gjester vil besøke Skei framover, sier Slåsletten.

Etter planen vil alpinsenteret være åpent fra 14. november til og med 14. april. Langrennsløypene blir kjørt så snart det vurderes som mulig. Det ligger med andre ord an til nok en lang og god skisesong på Skei.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her