Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Johannes Høsflot Klæbo er alle løpere som gjerne legger treningsperioder på Skei. Godt preparerte løyper rett ved hyttene gir gode treningsforhold i sesongoppkjøringen.

Minitouren i Ruka i Finland var første konkurranse i sesongens verdenscup-sirkus. Der vant som kjent Klæbo herreklassen totalt. I kvinnenes tour ble Heidi Weng nummer to og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer tre. Totalt tre pallplasser av løpere som ofte er å se på Skei er ganske imponerende.

Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Anders Lindstad

Sesongens andre worldcup-helg gikk på hjemmebane på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. På en pressekonferanse før konkurransene fortalte Johannes om rolige hyttedager med eksamenslesing og skiturer på Skei. Også Heidi tilbrakte mye av uken før konkurransene på hytta på Skei og skrøt av gode forhold for langrennsløpere.

Heidi Weng. Foto: Anders Lindstad

Jeg var på hytta på Skei helt til fredagen før konkurransen. Der vet jeg at løypene alltid er kjørt, og jeg slipper å lure på om det er bra løyper. Det gir veldig fine treningsforhold for langrennsløpere, fortalte Heidi etter at hun hadde gått inn til en pallplass på lørdagens duathlon.

Heidi viste med dette at de gode resultatene i Ruka ikke var et blaff. Etter en litt tung fjorårssesong ser det ut til at hun er tilbake i toppen, og på Lillehammer ble det en tredjeplass bak Therese Johaug og amerikanske Jessica Diggins. Astrid fulgte også opp med en sterk 5. plass.

I tillegg gjorde både Heidi og Astrid sine saker bra og bidro til norsk seier på stafetten på søndagen.

Spennende sesong

Selv om det er en «mesterskapsfri» sesong som så vidt har startet, kan vi se fram til mange spennende konkurranser. Det blir spennende å følge alle de norske løperne, men det er alltid litt ekstra morsomt når hyttenaboer og skistjerner en iblant kan møte i løypene på Skei gjør det bra.

Vi ønsker lykke til utover i sesongen og krysser fingrene for fortsatt gode resultater. Og en ting er sikkert: Når noen av verdens beste langrennsløpere stadig vender tilbake til løypene på Skei for å finne optimale treningsforhold, så er det sikkert gode nok løyper for de fleste av oss andre også….

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her