Hun bruker naturen som inspirasjon, observerer og ser i dybden. Billedkunstneren Eva Willix maler halvnaturalistiske bilder og i påsken har hun utstilling i Fjellglede kaffebar & Interiør.

 

Jeg vil ha et staffeli med et stort trykk av Skeikampen pluss bilder som vil henge rundt i kaffebaren. Jeg har flere trykk i ulike størrelser.

Kunstneren har tidligere hatt et par utstillinger på Skei (Myresetra) og nå ser hun frem til påskens utstilling som hun håper mange vil besøke.

 

Billedkunstner og kursholder

Eva Willix har jobbet som kunstner siden 1986 og hun har holdt malekurs i inn- og utland i tjue år. Mer enn 25 separatutstillinger har det blitt i årenes løp og hun har deltatt på flere kollektivutstillinger.

I 2014 ferdigstilte hun et utsmykningsoppdrag på Pellestova i Øyer. Eierne, Solveig og Bjørn Rune Gjelsten, valgte hennes kunst til inngangspartiet og restaurantområdet. I tillegg fikk hun et utsmykningsoppdrag i den nye Pellekroa. Hun har for øvrig hatt flere høstutstillinger på Pellestova.

På Lillehammer fullførte Willix i 2015 et stort utsmykningsoppdrag i Fylkesmannens nye administrasjonsbygg, og på Tyrilisenteret har hun sammen med elever ved senteret malt et maleri på 300×200 cm. 

Å male sammen med elevene på Tyrili var en utrolig flott prosess, sier Willix.

 

Atelier i Fabrikken

Kunstneren bor på Lillehammer og hun har atelier i Fabrikken. Hun var selv med og etablerte Fabrikken som er et bedriftsfellesskap for kulturelle, kreative og opplevelsesbaserte næringer i Lillehammer.

Jeg må være med i et fellesskap for jeg er så glad i mennesker, sier Eva. Og jeg tar i mot besøk der også av folk som vil titte litt og ta en prat og en kaffekopp.

Billedkunstner Eva Willix
Eva Willix er i dag en etterspurt kunstner. Foto: Privat

Vennskapet med Weidemann

Eva Willix lar seg inspirere av naturen, men det er også ett spesielt menneske som har inspirert henne mye.

På slutten av 80-tallet var jeg ofte på besøk i atelieret til Jacob Weidemann og etterhvert utviklet vi et godt vennskap. Det har betydd mye for min utvikling som kunstner.

 

I dag er Eva Willix en etterspurt kunstner. Hun jobber deler av året med bestillinger til kunder som ønsker en av hennes mange uttrykk og paletter. Og nå blir det mulighet til av å se noen av hennes malerier og trykk i Skeiporten, vi gleder oss!

Billedkunstner Eva Willix
I påsken kan du se bildene til Eva Willix i Skeiporten. Foto: Privat

 

”Mitt vennskap med Jakob Weidemann har betydd mye for min utvikling som kunstner”

Eva Willix

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her