I 1965 ble den siste kua mjølka på Myhre seter. Femti år senere feiret Kari Myhre og Simen Thallaug sin egen bryllupsfest i seterfjøset. Idéen om andre typer arrangement ble tent.

Men at fjøset kunne brukes til galleri var en ukjent tanke helt til Kari møtte kunstmaleren Per Rosenberg. Han ville gjerne ha utstilling på setra hennes, men han ble dessverre syk og døde kort tid etter.

Jeg fikk ikke tanken på kunstutstilling ut av hodet så jeg tok kontakt med Eva Willix som jeg kjente litt fra før. Hun var interessert, og det endte med at hun hadde utstilling her sist påske. Det ble suksess! Masse folk og masse salg. Fjøset fungerte som en perfekt ramme, forteller Kari.

Jeg er ingen kunstner selv, men synes det er moro å lære og følge med. Det er et fint avbrekk fra gardsarbeidet jeg driver med hjemme.

Kari Myre (Foto: Åse Kari Gravråk).

Kunstutstilling i høstferien

I høstferieuka skal fjøset på nytt fylles med kunst. Da er det Kari Utgård og Ragnhild Slåen som får gleden av å stille ut sine malerier og akvareller.

Det er gjort klart for kunsutstilling i seterfjøset. Foto: Åse Kari Gravråk

Endelig skal vi få kalver og kyr i fjøset igjen! Det er nemlig kyr som er blant motivene til Ragnhild, røper Kari.

Inne i fjøset står det langbord og benker. Stearinlys på bordene og skinn på benkene. Hyggelig, innbydende og gjennomført i gammel seterstil. Her et det lett å se for seg samlinger i festlig lag.

Ja vi har hatt et after ski-arrangement her, ler Kari og forteller at det var fullt hus og levende musikk. Barnedåp har det også vært i privat regi.

Men det er visse begrensninger, det er tross alt et fjøs fra 1926 som verken er isolert eller har innlagt toalett. Vi får se hva som skjer, nå er det foreløpig en uke med kunstgalleri som gjelder. Og en ting er Kari sikker på, – Skei har helt klart behov for et sånn type tilbud!