Ifølge Gausdal kommune ønsker kommuneoverlegen å informere om at de lokale karantenebestemmelsene for Gausdal er strengere enn de nasjonale: innbyggere og hyttebeboere som er i karantene i kommunen skal ikke ha kontakt med andre overhodet. Sitter man i karantene i Gausdal må man holde seg for seg selv. Man kan gå skogstur og skitur alene, men ikke gå på butikk, oppsøke naboer, arrangement osv.

Ta kontakt på kommunens kontakttelefon for korona på 481 47 964 dersom du har spørsmål om dette. Åpent kl. 08.00 – 20.00.

Ta gjerne en skitur og nyt frisk fjelluft, løypenettet vil bli kjørt opp som vanlig.

Mer informasjon og nyheter om koronaviruset kan du lese på Folkehelseinstituttets hjemmeside www.fhi.no

Visit Skeikampen oppfordrer alle til å vise respekt for de bestemmelser som er vedtatt, og gjøre det beste ut av situasjonen. Ta vare på hverandre.

Alpinsenteret stenges fra 13. mars

Skeikampen Alpinsenter har et stort antall gjester pr. helg i vintersesongen som oppholder seg i heiser og serveringssteder i og rundt anlegget. Gausdal kommune mener med henvisning til nasjonale pålegg om å redusere smittefare at å samle så mange mennesker ikke er forsvarlig.  

I retningslinjene fra Fylkesmannen i Innlandet heter det at møter/seminarer/kurs med mere enn 15 deltagere bør unngås. Regjeringen har i dag, 12.03.20, også bestemt at alle barnehager og skoler stenges i hele landet. Det er også kommet forbud mot arrangement for mer enn 500 deltagere. 

Gausdal kommune har i samråd med kommuneoverlegen, derfor bestemt å gi pålegg om å stenge Skeikampen Alpinsenter fra 13.03.20 til 27.03.20. Forlengelse av påbudet må påregnes. Pålegget er  hjemlet i smittevernlovens § 1-1.

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her