En fin tur både for den som tar en rolig familietur og for den som vil se hvor fort man kan komme seg til mål. Det er den korte oppsummeringen etter å ha deltatt i fjorårets Kjølen Hematt.

Den 17. februar er det ny mulighet for å bli med på et skirenn med høy deltakerglede og lave skuldre. Kjølen Hematt er et av de mest tradisjonsrike arrangementene på Skeikampen. Med start på Skei og innkomst i Follebu er det en forholdsvis lettgått trase – gjennom flott turterreng. Turen avsluttes med en morsom nedkjøring mot skolen i Follebu.

Turen fra Skei til Follebu er 26 kilometer, men det er også mulig å starte på Ingridsskogen. Derfra til mål er det 12,5 kilometer, og dette er et fint alternativ for den yngre garde og andre som ønsker en litt kortere utfordring.

Moro for alle

På fjorårets renn, som var renn nummer 40 i rekken, var det nesten 450 deltakere. Det var familier som koste seg på tur, tidligere aktive skiløpere som testet følelsen av å ha nummer på brystet igjen, og forholdsvis aktive løpere som gjør unna de 26 kilometerne på litt over en time.

Bli med på et hyggelig skirenn i fint turterreng. 17. februar er det klart for den 41. utgaven av Kjølen Hematt. Foto: Tore Thallaug

Det er tidtaking i konkurranseklassen, mens trimklassen kan velge om de vil gå på tid med fellesstart og startbrikke – eller starte når de vil og i eget tempo uten tidtaking. Starten går fra Skitorget på Skeikampen. Kjølen Hematt passer for skiløpere i alle aldere; det er kort og godt et turrenn for hele familien. Rennet preges av en uhøytidelig og hyggelig atmosfære, og det deles ut merker og utmerkelser for 1., 3., 6., og 10. gang, deretter for hvert 5. år.

Starten går kl. 11:00 for de som vil gå på tid. De som bare går for turens skyld kan starte når de selv vil. Det går buss fra Follebu og opp til Skei før start, og det går også busser opp igjen til Skei etter endt renn. Det gir en enkel logistikk, både for de som vil sette bilen i Follebu og de som holder til på Skei.

Se her for mer informasjon og påmelding til Kjølen Hematt.

Les flere nyheter fra Skeikampen.