Ingen folk i bakken, lite folk i løypene. Ingen kø på butikken. Ingen kø for å få varm sjokolade eller kald øl etter skituren. Dette blir påsketilstander som ingen vil ha, men som alle vil huske. Kirsti, Rune og Gry har sin arbeidsplass på Skeikampen. De gledet seg til årets høysesong med travle dager og full trøkk sammen med glade hyttefolk og andre  påsketurister. Sånn blir det ikke.

 

– Det er nå vi virkelig merker hvor avhengig vi er av hyttefolket, sier  Kirsti Seielstad som driver Joker Skeikampen. Nå kommer hun til å miste 90% av omsetningen. Bufferen som skulle legges opp til rolige dager etter påske kan hun se langt etter.

Kirsti Seielstad. Foto: privat

– Bygdefolket er positive og støtter opp, det hjelper, sier Kirsti. Men det er stille dager. Hun er glad for at flere av hyttekundene har tatt kontakt med henne, flere har kjøpt gavekort som de kan få benytte når de er tilbake på Skeikampen.

 

I alpinanlegget har daglig leder Rune Slåsletten begynt å rigge ned og plukke ned heiser, noe han normalt gjør etter  sesongavslutning etter påske. Men akkurat nå er det svært lite som er normalt, og at forholdene i bakken og værmessig er perfekt gjør ikke akkurat nedriggingen mer lystbetont.

Rune Slåsletten. Foto: Åse Kari Gravråk

Dette er bare rart og trist, sier Rune. – Jeg så frem til påsken, det er jo høysesong med masse folk og liv i bakken. Oppå det hele er det tragisk å permittere 40 sesongansatte. De skulle jobbet i skiutleien, billettkontoret, i skipatruljen med mer. Samtidig vil jeg understreke at det er viktig og riktig at vi bidrar i denne fellesdugnaden for å unngå smittespredning.

Vi er veldig lei oss for at dette skulle skje, men nå må vi se fremover og ønske alle velkommen tilbake til en ny sesong.

 

Segalstad Seter pleier det å være livat på afterski med trubadurer og musikk. Nå er døra låst.

Det er veldig trist på fjellet nå uten gjestene våre, men Paulo er på ”setra” hver dag og maler og snekrer for at alt skal bli tipp topp til vi kan åpne igjen, sier Gry Lopez. – Og når savnet blir for stort kan dere gjerne se på livestream konsertene våre på vår FB-side.

Gry, Paulo og Knut Lopez. Foto: Segalstad seter

Gry, Paulo og Knut Lopez sender sine beste hilsener til sine gjester. – Vi håper alle vil holde seg friske og raske og at det ikke går for lang tid før vi ses igjen, sier Gry.

 

Vi vil dele gode opplevelser på Skeikampen med dere alle, og vi gleder oss til å se dere igjen i løypa, i bakken, på Skeistua, på Joker´n, på Segalstad seter og overalt ellers på Skeikampen. Inntil da fortsetter vi fellesdugnaden for å unngå smitte. God påske!

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her