Det er mange juleopplevelser i regionen. På Barnas gård ved Hunderfossen kan du besøke dyrene og fjøsnissene i julemodus. Til og med reinsdyret Rudolf er på besøk i juleforberedelsene.

 

Julebesøk på Barnas Gård Hunderfossen

Ønsker du et avbrekk i juleforberedelsene med pakker, vasking og matlaging? Blant dyr og nisser på Barnas Gård er du garantert et avstressende og opplevelsesrik dag for hele familien. Selv om dette er blitt et populært tilbud, oppleves det ikke som om du må stå i kø.

Sjefen i hjorteflokken trenger ikke pynte seg til jul… Foto: Barnas Gård Hunderfossen

Vi fikk utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger etter fjorårets advents- og juleåpent på Barnas Gård. Vi så også svært mange fine bilder som ble delt. Barnas Gård har vært mest kjent som et sommertilbud, og det er da vi har det største besøket. Men tilbakemeldingene fra fjoråret viser at mange koste seg veldig også på et julebesøk, sier Ida Digernes ved Barnas Gård.

Dyrene har en sentral plass i norsk julefeiring. I fjøsene rundt omkring i det ganske land er det fjøsnissene som regjerer og sørger for at dyrene har det bra. Det er blant annet derfor mange setter ut julegrøt til nissene i låven, fjøset eller stallen.

Fjøsnissene skaper kontakt mellom dyr og mennesker på gården, og det er en helt egen stemning inn mot og i julen, forteller Ida.

Det er naturlig nok barna som er i fokus, men både foreldre og besteforeldre hygger seg i julepyntede omgivelser på gården. Gleden over samvær med dyr er ikke på noen måte forbeholdt barn.

Reinsdyret Rudolf er på plass på en juleåpen Barnas Gård. Besøk Rudolf og de andre dyrene 9. desember eller 29. og 30. desember. Foto: Barnas Gård Hunderfossen

Dyr og aktiviteter ute og inne

Barnas Gård Hunderfossen finner du 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike arter. Her kan du møte alle de vanlige husdyrene i Norge, samt litt mer eksotiske dyr som for eksempel lama. I hjorteskogen kan du møte både hjort og dåhjort. Den staselige kronhjorten er sjef i flokken. Inne i fjøset er det kaniner, marsvin og andre dyr de besøkende kan klappe og kose med. I tillegg er det en egen nisselåve med over 50 nisser utstilt.

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark og har juleåpent 9. desember og 29. og 30. desember. Gå inn på www.barnasgard.no for informasjon og bilder fra Barnas Gård.

Nissen snakker også med hjorteflokken. Foto: Barnas Gård på Hunderfossen.

 

Kaninkos på Barnas Gård. Foto: Barnas Gård på Hunderfossen.

Se mer detaljer for Barnas Gård, og bestill billetter her.

Se flere nyheter fra Skeikampen.