På dagtid jobber han i Cyberforsvaret, men etter kl. 1900 tar han med seg kaffekoppen, setter på god musikk og kryper inn i sin egen tegneboble. Da klekker Terje Bjørnstadjordet ut smarte løsninger for hyttefolk som vil endre litt på hytta si.

Primærproduktet mitt er tilbygg, omdisponering, uthus og rehabilitering. Det er en spennende nisje og interessante jobber. Men jeg bistår også med byggesøknader, kalkuleringer og alt som skal til for å innfri kommunens krav for godkjenning.

 

Lang erfaring

Terje Bjørnstadjordet (52) har bakgrunn som snekker og byggmester og har lang tegneerfaring fra bransjen. Han driver Gausdal Eiendomsservice AS på fritida og har en økende etterspørsel etter sine arkitekttjenester. Det som begynte med et enpersonsforetak 2011 ble til et AS i 2020. I dag får han 90% av oppdragene fra hytteeiere på Skei.

Det hele begynte litt tilfeldig. Jeg fikk enkelte oppdrag pga. tidligere tegneerfaring og så økte det gradvis. I 2018 tok jeg etterutdanning som tømmermester og har senere investert i moderne og effektiv programvare.

Terje Bjørnstadjordet
Helger og kvelder brukes flittig ved tegnebordet. Foto: Privat

Økende behov

Behovet for hjelp til små og store byggeprosjekter er større i dag enn for noen år tilbake. Byggesaker har blitt mer krevende i form av kvalitetssikring, søknadsprosedyrer og godkjenning av kommunen. Heldigvis kan vi kanskje si. For det er vel ikke til å stikke under en stol at det innimellom busker og trær har blitt utført mer eller mindre forseggjorte fasadeendringer og tilbygg som har blitt utført i ”god tro”. Men så kommer den dagen da ungene skal ta over hytta, og det viser seg at det mangler godkjenning og/eller ferdigattest. Bjørnstadjordet forteller at han har opplevd et par-tre tilfeller.

I slike tilfeller der det mangler byggesøknad og dokumentasjon gjør jeg det jeg kan for å finne gode løsninger i forhold til reguleringsplan og lovverk. På den måten kan jeg hjelpe hytteeier for å få det godkjent. I utgangspunktet er det ikke tillatt å bruke et tilbygg eller noe som i det hele tatt berører bruksendring uten at kommunen har vært involvert og gitt klarsignal.

 

Perspektivbilde i 3D

I dag ønsker vi fjell og natur, lys og utsikt inn i hytta. Det krever større åpninger og vindusflater enn det som kjennetegner eldre hytter med småruta vinduer og små kjøkkenkroker.

Når du skal foreta endringer er det viktig å få tegnet et perspektivbilde i farger (3D), da får du se resultatet før du setter i gang, forklarer Bjørnstadjordet. – Proporsjoner, størrelse av hytta, veggflater og lignende er viktig å ta hensyn til.

3D bilde av hytteprosjekt
Et foreløpig resultat. Foto: Privat

Godt samarbeid og økende etterspørsel

Oppdragene øker på Skei. Dette tross null markedsføring og fravær på sosiale medier, her er det kun jungeltelegrafen som ruller og går. At folk er mer på hytta si nå enn før koronaen tror han også er litt av årsaken, pluss at han har et tett samarbeid med lokale snekkere og entreprenører. Det i seg selv er en vinn-vinn situasjon.

 

Terrengsyklist

Med jobb på dagtid og jobb på fritida har ikke Terje Bjørnstadjordet akkurat fritidsproblemer.

Jeg har heller ikke hytte på Skei for jeg bor jo nesten på fjellet, kun minutter unna. Skulle det bli hytte i framtida blir det nok heller i nærheten av sjøen. Men jeg er en av de som er over gjennomsnittet ivrig terrengsyklist, så sykkelstiene på Skeikampen kjenner jeg veldig godt. Et fantastisk terreng. Og jeg må nevne Bukkerittet, det var et skikkelig bra terrengritt som jeg tror mange savner.

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her