Strand kafé og konditori i Gausdal baker mellom 15- og 20000 julekaker før jul. De blir bakt på gamle gode oppskrifter fra bestemors oppskriftsbok.

 

Det er en ubestridt sannhet at nordmenn foretrekker mange og varierte julekaker. Dette kommer frem av en undersøkelse som Opplysningskontoret for Meieri-produkter gjennomførte i 2018. Der svarte 80 prosent at de spiser småkaker i forbindelse med jula.

Goro med cognac selger vi rundt 1000-1500 stk. av til jul, sier Kari Anne R. Sukkestad. Terteringer går det nesten like mye av. Baileys-medaljonger er noe vi har funnet opp, og det blir det tomt av hvert år, folk kommer enkomst for å få disse.

Hva er det nyeste på julekakefronten?

Nøttemarengs og Baileys-medaljonger er nok det nyeste. Men vi har minst 20 slag til jul. Ellers er det fortsatt de tradisjonelle kjente slagene som vi kjenner fra bestemors kakefat som folk vil ha. Pluss litt glutenfritt, hvis vi rekker…

Hva er din egen favoritt?

Min favoritt er pepperkaker, nøttemarengs, goro og terte- ringer. Ingen jul uten pepperkaker!

Kari Anne R. Sukkestad har fullt opp med bestillinger på festkaker, mat og ikke minst julebord fremover.

Så langt skal vi mette drøye 950 stykker fremover på julemat, og det er bare det som er bestilt per 1. november!

Se flere nyheter fra Skeikampen her