Stadige medieoppslag forteller om nordmenns økende interesse for hytte på fjellet. Den store interessen merkes også på Skei. Det selges rekordmange hyttetomter, og besøket tyder på at hyttene benyttes mye.

I fjor ble det solgt 134 hyttetomter på Skei gjennom samarbeidsorganet Skeikampen Eiendom. Så mange hyttetomter har ikke Skeikampen Eiendom solgt siden oppstarten. I starten på 2021 har det vært enda mer aktivitet.

Vi har solgt nesten 100 hyttetomter så langt i år. Det er tallene før påsken starter, og vi vet at hytteinteressen ikke er mindre i påsken. I tillegg til alle salgene, er det mange som har tatt kontakt og som vurderer ulike alternativer, forteller Stein Vasrud i Skeikampen Eiendom.

Flere av feltene vi har skrevet om tidligere begynner å bli utsolgt. Det er flere grunner til den store interessen, tror Vasrud:

Det er mye fokus på det å være ute i naturen, både på ski, sykkel og fjellvandring. Samtidig har vi nå hatt restriksjoner på utenslandreiser i en lang periode, og mange har oppdaget hvor fint det er å være på fjellet. Vi har kontakt med flere som forteller at de vil feriere mer i Norge og reise mindre til utlandet også etter pandemien, og en del har solgt fritidseiendommer i utlandet for å kjøpe i Norge, forteller han.

Hyttetomter i Skei Sentrum
Foto: Mono Media

En fjelldestinasjon som Skei er naturligvis populær på grunn av snøsikkerhet og gode skimuligheter. Lang skisesong og gode skiløyper er fortsatt viktige grunner til at mange ønsker seg hytte på Skei. Der store deler av landet opplever kortere og varmere vintre med ustabile skiforhold, har Skei vist seg som en stabil vinterdestinasjon med skimuligheter på natursnø hele vinteren. Det skader heller ikke at flere av de beste skiløperne i landet stadig nevner Skeikampens fortreffelighet for langrenn.

Samtidig er det mange som legger vekt på sommeraktiviteter og turmuligheter i sommersesongen når de skal velge «sin» hyttedestinasjon. Her pekes det ofte på sykkelmuligheter og generelle turmuligheter i fjellet, gjerne kombinert med nærheten til Lillehammer og de attraksjoner som ligger der. Regionen er familievennlig med populære besøksmål som Hunderfossen Familiepark, Maihaugen, Jorekstad Fritidsbad og alle Lillehammers kultur- og restauranttilbud.

Hyttetomter på Sørskei-tjernet
Foto: Mono Media

Det er mange som setter pris på at Skei byr på godt hytteliv både vinter og sommer. Det gjelder særlig i denne tiden hvor folk ønsker å bruke fritid i Norge. Det er også flere som er opptatt av god infrastruktur som gir mulighet for å ta med seg jobben på hytta. Hyttekontor og mer fleksible jobbløsninger er sannsynligvis en varig konsekvens av pandemien, tror Vasrud.

God infrastruktur handler også om tilgjengelighet. Stadig bedre veiforbindelse til sentrale boområder på østlandet er med på å forklare den store etterspørselen etter fritidseiendommer på Skei. God infrastruktur gjør det enklere å øke bruken av hytta, og det er også en fordel for dem som eventuelt ønsker å delfinansiere en hytteinvestering med utleie.

For mer  informasjon om tilgjengelige tomter og prosjekter, kikk på https://skeikampeneiendom.no/

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her