Skeikampen Opp er et overkommelig treningsmål for de fleste, samtidig som det er en skikkelig treningsøkt for supermosjonister og aktive idrettsutøvere. Det er en fin anledning til å teste formen årlig, forteller Mari Nordlunde fra Follebu Skiklubb.

 

Årets digitale løsning av det populære motbakkeløpet opp Skeikampen gjør at det fortsatt er mulig å delta. Løype er merket og vedlikeholdes helt til søndag 11. oktober. Deretter er det selvsagt mulig å løpe opp på egenhånd for å få en liten pekepinn på formen. Dette er et godt alternativ til den vanlige måten å arrangere Skeikampen Opp.

Det var litt uvant at det ikke var et samlet felt som startet likt. Men jeg løp sammen med kjæreste og bror, så jeg hadde noen å konkurrere mot. Dermed ble det en god treningsøkt, forteller Mari Nordlunde.

Treningsutbyttet er også godt for mosjonister som ønsker å delta. Dessuten er det en god anledning til å sammenligne formen fra år til år. Det er en ypperligmåte å konkurrere med seg selv – eller resten av familien eller hytta om man ønsker det.

For min del har jeg dette som en fast økt hvor jeg sjekker at ting går i riktig retning. Å ha et sånn mål hvert år vil gi en pekepinn på formen, og det kan være en god motivasjon. Det blir dessuten en god treningsøkt når man har en tid å løpe mot, sier Mari.

 

Follebuløperen satser for fullt mot sesongen. Vinterens store mål er å kvalifisere seg til verdensmesterskapet for U23-løpere. Nåløyet er trangt, og det krever selvsagt helt annerledes trening enn det som aktuelt for en vanlig Skeikampenmosjonist. Likevel mener Mari at Skeikampen Opp egner seg for alle:        

Det er en fin motbakketrase hvor du får løpt deg inn litt før det blir som brattest. Det er ikke altfor langt, og det burde passe godt for mosjonister. En god økt for oss som satser på idretten, men også et fint løp for de som vil holde seg i form, sier Mari.

Løpet blir ikke sist treningsøkt på Skei før sesongen. Tidlig snø og lang sesong gir gode treningsmuligheter, og den nye skistadion byr på konkurranseløyper med godt med bakker.

Tidligløyper innover Per Gynt-veien er luksus, og med den nye skistadion blir Skeikampen mer og mer komplett som langrennsdestinasjon, avslutter Mari.

 

Fortsatt mulig å delta

Årets digital løsning av Skeikampen Opp gjør at du selv kan velge når du vil starte mellom 26. september og søndag 11. oktober. Løypa merkes og vedlikeholdes i hele denne perioden, og det skal ikke være noe problem å finne riktig trase.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her