Nok en milepæl er nådd for den nye skistadion på Skei. Skiskytterarenaen er klargjort og godkjent, og tilbakemeldingene fra brukerne er gode.

Vi skrev tidligere om at målsettingen var å få skiskytterstadion klar i høst. Montering av skiver, lys og alt annet som kreves på en slik arena ble gjennomført etter planen. Det tok litt tid før godkjenninger og tillatelser var på plass, men rundt juletider var formalitetene på plass.

Så langt har skiskytterarenaen fungert fint, og det er liten tvil om at dette er et viktig tilbud for mange. Allerede nå brukes anlegget av både lokale og regionale løpere, og både Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer og Idrettslinja ved Gausdal Videregående skole har brukt anlegget i sin trening.

Trenings- og konkurranseløyper

Gode snøforhold tidlig på sesongen har vært et av Skeikampens viktigste fortrinn for ulike treningsgrupper. Neste sesong vil skiskytteranlegget være i drift fra tidlig høst, og da er det grunn til å tro at flere skiskytterklubber og -lag vil legge samlinger til Skei. Økt aktivitet og flere besøkende i tiden før jul er svært positivt for Skei. Dette er en tid hvor det vanligvis ikke er så stor trafikk. Dette er naturligvis også positivt for alle som ønsker å leie ut sin fritidseiendom på Skei.

Tretten skiskytterlag på Skeikampen Skiarena
Foto: Tretten skiskytterlag

Utøverne er godt fornøyd med både anlegget og tilretteleggingen i på den nye arenaen. Løpere vi har snakket med, har fremhevet at løypene er godkjent som konkurranseløyper, noe som gir mulighet til å trene i løyper som tilsvarer det de møter i internasjonale konkurranser. Det er naturligvis også et pluss at det kan arrangeres både nasjonale og internasjonale konkurranser både i langrenn og skiskyting på arenaen.

Fornøyde brukere

På Facebooksiden til Skeikampen Skiarena kan vi lese et par tilbakemeldinger fra blant annet NTG Skiskyting Lillehammer som gir arenaen terningkast 6:

Vi har hjemmesamling og i dag tok vi turen til Skeikampen Skiarena for å teste det nye skiskytteranlegget. Terningkast 6 for vær, løyper og standplass

Toppidrettselevene i langrenn og skiskyting ved Gausdal videregående skole har også brukt stadion, og leverer samme tilbakemelding på Facebook:

Fantastiske forhold da den nye skiskytterarenaen på Skeikampen ble tatt i bruk av våre toppidrettselever på langrenn og skiskyting i dag. De var strålende fornøyd!

Tretten skiskytterlag på Skeikampen Skiarena
Foto: Tretten skiskytterlag

Kristian Nordlunde er en av de som har stått i front i utbyggingen, og han er selvsagt glad for gode tilbakemeldinger fra brukere.

Det er veldig hyggelig å se at anlegget blir brukt både av lokale idrettslag, av skoler med idrettssatslinjer og av ulike region- og landslag. Vi tror skiarenaen vil gi store og positive ringvirkninger for Skei og for de lokale klubbene som har vært med i utviklingen av anlegget, sier Nordlunde, som ser fram til neste sesong hvor både langrennsløpere og skiskyttere forhåpentligvis kan få snø og gode treningsforhold før konkurransene starter.

 

Om bruk:

Skytebaneinstruks, ordensregler og veiledning i forhold til Covid er oppslått på begge sider av Brakka ved standplass.

Skivene tilbakestilles fra fjernkontroller montert i hvite skap bak på standplass. Lyset i anlegget slås på med tidsbryter på hjørnet av den svarte stålcontaineren ved inngang til standplass. Det lyser da i 2 timer – så må bryteren aktiveres igjen. Det er ikke mulig å slå på lyset mellom kl 22.00 og 07.00.

Parkeringen brøytes i hele vinter, og for at eierklubbene skal få litt inndekning av brøytekostnader er det nå innført Vipps-betaling for parkering. Kr 40,- pr dag, og kr 400 for hele sesongen. Det er også slått opp en Vipps-kode for frivillige bidrag fra skiskytterne – som dekker drift som f.eks. pappskiver, lakk, sprit og annet ettersyn. Forbruksartiklene finnes i brakka ved standplass, og vil etterfylles jevnlig.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her