Det var en kø av kunder både ved inngangen, ved prøverommet og i kassen da den nye Sport1-butikken åpnet i Skeiporten siste lørdag i september. Både kunder og ansatte var strålende fornøyd.

Vi besøkte butikken midt på dagen denne åpningsdagen. Her ble vi møtt av en liten «koronakø» ved inngangen, men håndspriting og logistikken fungerte fint og raskt var vi inne i butikken. Butikken er stor, lys og oversiktlig, og selv med veldig godt besøk var god plass. Butikksjef Freddy Knutrud var fornøyd med besøket.

Vi har hatt veldig godt besøk så langt, og omsetningen har vært godt over det vi forventet. Vi har bevisst ikke annonsert med en stor åpningsfest på grunn av koronasituasjonen, men vi har likevel hatt mange innom, fortalte Knutrud.

Fornøyde kunder

 

Det var ikke bare de ansatte og eierne av butikken som var fornøyd. Flere kunder var samstemte i at butikken var blitt veldig bra. Større enn forventet, lys og oversiktlig, godt utvalg og veldig hyggelig betjening var blant kommentarene vi overhørte. Og i kassakøen sto kundene med typiske fjellvarer som goretexjakker, ullundertøy og ullgensere og fjellsko.

På vei ut av butikken traff vi Johanne Male og Per-Håkon Tærud fra Molde.  I handleposen lå det goretexjakke, ullgenser og en «hyttebukse», og deres førsteinntrykk av den nye butikken var veldig bra:

Dette blir et fint tilskudd på Skei, og førsteinntrykket av butikken er kjempebra. Vi kommer til å bruke denne butikken mye. Det er veldig fint å ha en butikk med så godt utvalg i nærheten – nå trenger vi ikke reise fra Skei om vi har glemt noe, om vi trenger å fikse på noe eller om vi må kjøpe noe nytt, fortalte de to.

De skrøt også av veldig hyggelig betjening. Nå ser de fram til at Jokerbutikken åpner vegg i vegg med Sport1 slik at både mat og fjellutstyr kan kjøpes på samme sted.

Både hytteeiere og lokale

Blant kundene denne åpningsdagen var det både lokale og tilreisende. Charlotte Mikkelsen og Simen Lund er fra Gausdal og har hytte i området. De var på vei til kassa med jakke og sko i handlekurven, og ser på den nye butikken som et stort pluss for området.

Førsteinntrykket er at butikken er stor og fin, og at det er veldig oversiktlig her. I tillegg har vi fått god hjelp av hyggelig folk. Det er veldig positivt å ha en slik butikk i nærheten, kommenterte de to.

Godt utvalg tilpasset omgivelsene

Nå i høstsesongen er det naturligvis mange typiske høstartikler for fjellfolk i butikken. Det betyr mye turklær som egner seg i det norske høstfjellet. I tillegg er skiutstyret på plass – sammen med nyttige og nødvendige småvarer som luer og hansker, briller, ullundertøy og annet.

Det blir naturlig nok tur- og fjellpreg på utvalget. Vi kommer til å fokusere på utstyr som er naturlig å bruke i området. Det betyr turutstyr, skiutstyr og nødvendige artikler basert på sesong. Til sommeren blir det mer sykkel og fiskeutstyr, for eksempel, mens vi nå i høst har mer fokus på høstvarer, forteller Freddy Knutrud

I butikken blir det også et lite verksted som kan tilby enkelt ski- og sykkelvedlikehold eller reparasjoner, og det vil bli en liten skiutleie for langrennsski.

De som jobber i butikken er lokalkjente og vil kunne gi gode råd både med tanke på utstyr og på anbefalte turer og opplevelser. Målet er å kunne gi gode råd både når det gjelder hva slags utstyr kundene bør kjøpe og hvordan de best kan bruke det.

Vi skal være en butikk hvor det er god kompetanse på de varene vi selger. I tillegg er vi åpne for å høre hva kundene ønsker å finne i butikken. Vi skal forsøke å tilpasse oss kundenes ønsker, avslutter butikksjefen.

 

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her