Fjols til fjells

Første sesong av TV-serien ble filmet inn på Skeikampen i løpet av vinteren 2020. Det vil si, helt frem til 12. mars 2020. Da ble filmingen stoppet av Korona-pandemien, og de siste par scenene ble til i mer sentrale strøk på Østlandet.

Dere som er kjent på Skei vil kjenne igjen flere steder som det er filmet fra.

Foto: Stig og Stein AS

Hytta til Trude og Ivar er en av de tradisjonelle hyttene det finnes så mange av på Skeikampen. Satt opp etter krigen, på en flott tomt i nærheten av Toftsetra her på Skei. En tradisjonell laftet hytte med store stuer og flott inventar som man ønsker å ta godt vare på i mange år fremover.

Foto: Stig og Stein AS

Skilsmissehytta, eller Lykkehytta som den også blir hetende i filmen, er en liten og hyggelig hytte i Torsdalsvegen her på Skeikampen. Den er mindre enn den gir inntrykk av i filmen, og er en ekte lykkehytte.

Foto: Marie Louise Lörken

Den helt nye hytta til karakteren Marco er lokalisert på Sør-Skei, og representerer en av de moderne hyttene som blir satt opp over alt på Skeikampen det siste tiåret. Den er virkelig flott, og det er meget bra kvalitet på arbeidet som har blitt utført på hytta.

Karakteren Ivar Nordstuggu kan man tro er delvis basert på en annen Ivar som har sitt arbeide på virkelige Skeikampen gjennom året. De har til og med samme type bil og innehar like mange forskjellige roller i sine liv. Ser du godt etter vil du kjenne igjen han.

Foto: Stig og Stein AS

En kvinnelig traktorbrøyter har vi enda ikke på Skeikampen, men vi har mangle flotte karfolk som er flinke til å brøyte, og like flinke til å slippe trafikken forbi, og hjelpe alle mulige biler og sjåfører opp fra diverse grøfter med ett smil. Og gode til å brøyte er de også, der du ser dem over alt på Skeikampen.

Hotellet til Poppe som har forsøker å bygge opp igjen er ikke filmet på Skeikampen. Eksteriøret er fra andre steder på Østlandet, men interiøret er filmet fra Glomstad Gårdspensjonat som er på Tretten, kun 20minutter fra Skeikampen.

Foto: Stig og Stein AS

Statistene i serien er alle lokale gausdøler som bor og delvis har sitt virke på Skeikampen. Stian elektriker som hjelper til med å montere boblebadet til poppe er virkelig Stian elektriker fra Minel Gausdal. Gry fra Segalstad seter kafe og Elin fra Skeikampen Alpinsenter vil man se i bakgrunnen på flere scener, og tar du deg en handletur til Segalstad bru en dag vil du kunne kjenne igjen enda flere.

Langrennscenene er filmet delvis på Peer Gyntvegen og delvis løypa rundt Skeikampen. Det er riktig at man sier hei til hverandre når man er på Skeikampen, både på tur med ski og på beina.  Det er en hyggelig ting som bare er sånn, og som flere legger merke til og kommenterer.

Foto: Stig og Stein AS

Den lille røde bua til Stein inne i skogen i første episode er virkelig, og den er til daglig Ellen og Franz skiutleie. Stein er på jobb der hver dag og han har beholdt navnet etter de som starter skiutleien der, Ellen og Franz Hartweger som drev både skiskole og skiutleie på Skeikampen. Lokalt heter bua Tommeliten.

Foto: Stig og Stein AS

 

 

Tekst: Marie Louise Lörken

Takk til alle sponsorer som har bidratt i dette prosjektet og takk til alle frivillige som stilte opp med sine hytter og personligheter  

Logo til Østlaft Bygg
Logo til Løype Anleggsbedrift AS
Logo til Gausdal kommune
Logo til Minel
Logo til Tinde hytter
Logo til Leve hytter
Logo til Skeihyttetjeneste
Logo til 3Bygg Gausdal AS
Logo til Byggtjenester Sør Gudbrandsdalen
Logo til Byggmann Gausa
Logo til Arne Nyheim Rørleggerservise AS
Logo til Kankerud Fjelltak
Logo til Agn Rør AS
Logo til Privatmegleren
Logo til Joker
Logo til Segalsdad Seter kafé/bar
IGT-ide-grafisk-trykk
Logo til Hageland- Segalstad Bru
Logo til Rema 1000