Litt over et år har gått siden Fjellglede kaffebar og interiør åpnet i Skeiporten. Tross et utfordrende år med restriksjoner og smittevernhensyn har kaffebaren allerede vokst ut av sine lokaler. Men nå har Lene Arnestad funnet en god løsning!

Helt fra første stund så jeg at det ville bli for lite sitteplasser, sier Lene Arnestad. – Spesielt i helgene er det behov for større plass.

Lene har nå satt opp en varmestue, eller rett og slett en mini lodge der det er plass til 10-15 personer.. Kunstige peisflammer gir varme og stemning.

Fjellgledes mini lodge på Skeikampen
Her har den nye mini lodgen kommet på plass. Foto: Fjellglede kaffebar & interiør.

Mini lodgen er en slags konteiner som har glassfasade på tre sider, det blir nesten som å sitte «utendørs» og nyte godsaker fra butikken mens snøen daler ned, sier Lene. – Det skal bli skikkelig koselig der. Det er godt og varmt, du kan gjerne sitte sammen med hunden din også. Og selv om peisflammene ikke er helt ekte gir de både varme og stemning.

Lene tenker også å leie ut mini lodgen til bedrifter og privatpersoner som har behov for møtelokale eller små eventer. Lene fikser mat.

Lene i Fjelllglede kaffebar & interiør
Lene gleder seg til å få plass til flere gjester. Foto: Åse Kari Gravråk.

Mange vil ha Fjellglede

Hun trives godt i Skeiporten og presiserer at det gode samarbeidet med Joker og Sport 1 betyr mye. De får hverandres kunder, noe som er bra for alle parter.

Folk som kjenner Lene fra tida hun drev Fjellglede på Sjusjøen har titt og ofte vært innom på Skei. De vil gjerne ha henne tilbake, men Lene kan berolige oss.

Det er hyggelig at de savner meg på Sjusjøen, men nå trives jeg veldig godt på Skei og jeg skal bli her. Men jeg tenker at det kan bli en filial der en gang i framtida, kanskje både på Sjusjøen og i Hafjell som for øvrig også har tatt kontakt med meg. Det er hyggelig å få sånne henvendelser, men foreløpig er ikke tida moden.

Frem til nå har det blitt lange arbeidsdager, ofte 12-15 timer hver dag. Men heretter har innehaveren av Fjellglede tenkt å bevilge seg en frihelg i måneden. Lene har landa litt og føler seg trygg på de gode hjelperne hun har fått med seg.

Fjellturer og jakt

Når Lene vil koble av og lade batteriene går hun i fjellet. Gjerne på jakt sammen med bikkja si, en engelsk setter. Hun jakter på rype og skogsfugl.

For mange år tilbake vant jeg en jakttur til Finnmark sammen med tre andre damer og fire menn, ingen kjente hverandre. Finnmark ga mersmak så andre året leide jeg guide, tredje året var jeg med ei venninne og fjerde jakta jeg alene sammen med bikkja mi. De tre siste årene har jeg jakta i området ved Besseggen i Sjodalen og i Øyerfjellet.

Lene i Sjodalen
På jakt i Sjodalen Foto: Privat.

Foreløpig har det ikke blitt mye tid til fjellturer på Skei, sist vinter var det for lengst mørkt da Lene var ferdig på jobb.

Men det har blitt noen turer og flere skal det bli. En av turene jeg liker veldig godt er på ski innover Peer Gyntvegen. Når jeg kommer opp den brattbakken og går innover i fjellandskapet – Ah! Det er fjellglede.

 

Fjellglede vil holde åpent 7 dager i uka f.o.m. 1. desember.

Mer info finner du på deres Facebook-side.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her