Over en meter snø i terrenget. Nattekaldt. Sol og god temperatur på dagtid. Det er så fint det kan bli på fjellet. Og det beste av alt: Det er en hel måned igjen med skikjøring i alpinanlegget på Skei. Langrennsløypene står seg antakelig til godt ut i mai!

 

Husk solbriller og solkrem. Dette er den fineste tiden for rolige skiturer med pauser i solveggen. Foto: Rune Slåsletten

Årets sene påske og en periode med mildvær tidligere i vinter skapte litt tvil om hvordan skiføret skulle bli på slutten av sesongen. Etter 35 – 40 centimeters påfyll av snø i begynnelsen av mars er det ikke lenger noen fare.

Nå styrer vi ikke været, men akkurat nå ser det helt perfekt ut. Med kuldegrader om natta holder både langrennsløyper og alpintraseer seg utrolig bra. Vi har fortsatt 1,2 meter med snø i terrenget, så alt tyder på at vi får en lang, fin sesong i år også, sier Rune Slåsletten, driftssjef i alpinsenteret på Skeikampen.

Alt ligger til rette for fine skidager i fjellet. Sola står opp tidlig og går ned sent, og har samtidig begynt å varme skikkelig. Det er rett og slett perfekt for lange, rolige skiturer med innlagte kakaopauser.

Mange gode tilbakemeldinger

Skeikampen er kjent for lang og snøsikker vinter og godt preparerte løyper. Det er også noe løypekjørere og folk i alpinanlegget får tilbakemelding på.

Vi får mye skryt for prepareringen. Det er selvsagt hyggelig, og god preparering gjennom hele vinteren gjør også at løypene holder godt framover, forklarer Rune.

Kalde netter og lange, lyse dager. Det blir ikke finere på fjellskituren. Foto: Rune Slåsletten

Sesongen så langt har ellers ikke skilt seg så mye ut fra normalen. Det var en mildværsperiode rett etter at snøen hadde lagt seg, noe som førte til at man måtte starte nesten helt på nytt. Det var imidlertid godt skiføre godt før jul, så det blir også i år en lang skisesong på Skei.

Alpinanlegget åpent til 22. april

Alpinanlegget har i år siste åpningsdag den 22. april. Langrennsløypene kjøres som vanlig til føret eller trafikken ikke lengre tillater det. De siste årene har det vært godt ut i mai. Om været holder seg med kalde netter framover, kan det hende det blir kjørt løyper helt mot 17. mai. Men som allerede nevnt; været bestemmer.

Vi gleder oss til å nyte kommende helger og ikke minst påsken på fjellet. Som vanlig er det et fyldig påskeprogram, og den sene påsken vil antakelig gi mange dager med vær til ordentlige «appelsin- og kvikklunsjturer» på ski.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her