Den svært så populære elggryta eller de himmelske kakene fra Strand fjellstue kan du nå få tilkjørt til ditt eget festbord.

730 meter over havet i Espedalen, omkranset av skog og fjellvann, ligger Strand Fjellstue. I 2017 overtok vertskapet, Kari Anne og Tom Sukkestad fjellstua. Paret var egentlig bare på tur i området, da de kom over den idylliske plassen fra 1928. Kari Anne og Tom var på den tiden vertskap på Ankalterud gård på Dokka. Men de fant umiddelbart tonen med eieren av Strand fjellstue, og bestemte seg for å satse i Espedalen.

Vertskapet Kari Anne og Tom Sukkestad satser og stortrives på Strand Fjellstue i Espedalen. Foto: Strand fjellstue

Med en stor dose pågangsmot startet de oppussingen av lokalene for å skape en genuin atmosfære for overnattingsgjester og besøkende. Kari Anne drev tidligere Brudesalongen på Dokka og hadde sitt eget hjemmebakeri med festkaker som spesialitet. Fokuset på hjemmelaget mat har de tatt med seg til Espedalen. Nå ønsker de at enda flere skal få nyte maten.

Lokale råvarer ut til folket

Strand fjellstue ligger midt i matfatet.  Espedalen har Nord-Europas største elgtråkk, så kjøttet er aldri langt unna.

Vi serverer 1 tonn elgkjøtt i året!  Elgen kommer fra Espedalen og er ekte kortreist vare. Elggryta vår er veldig populær og nå kan folk få den levert der de skal ha et sosialt lag, sier Kari Anne.

I tillegg til elggryta er koldtbord og tapas populært å bestille hjem. For ikke å snakke om kakene. Kari Anne har startet eget bakeri og kakene ser rett og slett ut som mesterverk.

Vi legger stor innsats i å lage kaker som ser flotte ut og ikke minst smaker skikkelig hjemmelaget. Vi bruker ingen tilsetningsstoffer eller ferdiglagde produkter, kun ekte råvarer. På den måten skiller vi oss ut fra andre bakerier. Kundene bestemmer selv hvordan kakene skal se ut. Uansett er det ekte hjemmelaget håndverk, sier Kari Anne.

Kakene lages av ekte råvarer og er uten tilsetningsstoffer. Kari Anne ønsker at de skal smake hjemmelaget. Foto: Kathrine Lunde Solbraa

Leter etter mer sentralt lokale

Selv om fjellstua ligger litt utenfor allfarvei, så leverer vertskapet mat til selskaper over store områder. For å gjøre det enklere leter de etter et lokale nærmere Gausdal og Lillehammer.

Nå avgjør størrelsen på cateringen hvor langt vi kjører ut. Noen kunder henter også hos oss. Men når vi får et mer sentralt lokale, så blir det mye enklere å transportere mat ut til flere kunder. Det gleder vi oss til, sier Kari Anne.

For de som ønsker å ta turen til Espedalen så har fjellstua også sin egen gårdsbutikk hvor de selger lokal mat.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her