Vakker musikk fylte fjellkirka mens høstregnet pøste ned rundt steinveggene. Støttekonserten som ble arrangert til inntekt for Stiftelsen Skei fjellkirke trakk nærmest fullt hus denne oktoberkvelden.

Dette gikk over all forventning, sier initiativtager Gry Gjøvik Lopes. Hun booket artister via sitt nettverk, samtlige med tilknytning til Skei. Konserten ble markedsført på sosiale medier og Gry mailet til venner, bekjente og bedrifter. Det resulterte i et publikumstall på rundt 80!

Fra Konserten i fjellkirka
God stemning. Foto: Markus Søgård

Drives på dugnad

Fjellkirka som ligger et steinkast fra Peer Gyntvegen drives på dugnad ved hjelp av kollekt, gaver til kirken og utleie til arrangement. Fjellkirka får ingen økonomisk støtte fra det offentlige, og pga. pandemien har det vært begrenset med tilstelninger og inntekter en lang periode. Derfor var det ekstra hyggelig at Norge åpnet opp igjen rett før konserten skulle arrangeres. Alle sitteplasser kunne endelig tas i bruk.

Alt fra Schubert og Bach til Bremnes og Elvis ble fremført, forteller Gry. – Det var en fin stemning og mye variert musikk. Artister og musikere som deltok var Ruth Oline Lødemel, Jan Martin Listuen, Hanne Bodreaux, Johannes Aanderaa, Carl-Jørgen Skullerud Bakke, Knut Lopes, Maren Sæther & Jacob Simensen. De avsluttet konserten med fellessang og skikkelig gospel. Det svingte!

Trenger hverandre

Gry er humanetiker. Det hindrer verken henne, eller de andre i styret, at hun har et stort engasjement i fjellkirka.

Vi trenger hverandre uavhengig hva vi tror på, sier Gry. – Vi er avhengig av hverandre og må støtte opp for hverandre. Vi må også huske på at det som skjer i fjellkirka har positive ringvirkninger for andre aktører på Skei. Er det for eksempel et bryllup må gjestene ha et sted å bo, de skal kanskje ha en samling i forkant, de vil besøke butikker, kaféer osv.

Høyt verdsatt

Marie Louise Lørken, styreleder i Stiftelsen Skei Fjellkirke, understreker at innsatsen til Gry er høyt verdsatt. Takket være hennes initiativ og engasjement ble det ikke bare en fin musikalsk opplevelse for publikum, men også et betydelig bidrag på 15.000 kroner.

Denne gangen var det for å samle inn penger til fjellkirka, sier Gry. – Kanskje får vi det til en annen gang også? Men først blir det julekonsert på Segalstad seter siste helg i november.

Gry og Marie Louise
Marie Louise Lørken (tv.) og Gry Gjøvik Lopes inviterte til konsert. Foto: Arnfinn Skinlo/GD

Stor betydning

Musikk i fellesskap, eller stille stunder alene. Fjellkirka er til for begge deler. Hver onsdag er det åpen kirke bortsett fra de roligste tidene utenom sesong. Her kan du stikke innom et par minutter, eller bare sitte i ro og la tankene vandre dit de vil. På julaften arrangeres det som regel tre julegudstjenester, så hvorfor ikke legge skituren innom kirka før jula ringes inn?

 

Skei Fjellkirkes Venner, flere medlemmer ønskes!

Skei Fjellkirke har egen venneforening med Tove Steffens som leder. De har jobbet med å få inntekter til ting som trengs i kirka. Bla. har de kjøpt inn piano, julekrybbe, nye salmebøker og liturgibøker. Nå har kirka blitt tjue år gammel og behovet for vedlikehold har meldt seg, derfor har de opprettet et vedlikeholdsfond.

Vi ønsker oss flere medlemmer. De som vil vite litt mer må gjerne ta kontakte med meg på tel. 928 69 713, sier Tove Steffens. 

 

 

Skei Fjellkirke

  • Eies og administreres av Stiftelsen Skei Fjellkirke
  • Sogner til Østre Gausdal prestegjeld
  • Drives på dugnad ved hjelp av kollekt, gaver til kirken og utleie til arrangement
  • Tilbyr gudstjenester og konserter i sesong
  • Har egen venneforening
  • Kan leies for vielser, dåp, konserter og andre private arrangement
  • Ble innviet av biskop Rosemarie Køhn i 2001
  • Altertavlen er laget av dronning Margrethe II av Danmark

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her