Hytta og Skeikampen har vært en viktig plass for langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Det var godt å komme seg til fjells etter at hytteforbudet ble avsluttet. Hyttelivet blir trolig fortsatt viktig, selv om hun nå legger toppidrettskarrieren bak seg.

Godt med snø og fine skiforhold gjorde at mange benyttet sjansen til å besøke hytta denne siste aprilhelgen, etter en periode med forbud mot å overnatte på hytte utenfor egen kommune.  Blant de som koste seg i skiløypene og på hytta var Astrid Uhrenholdt Jacobsen og samboer Emil Myrbråten.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Emil Myrbråten var blant mange som koste seg i skiløypene på Skei siste helgen i april. Kleiner Münsterländeren Dovre bidro gladelig på skitur.

Etter at konkurransesesongen sluttet tidligere enn antatt, har Astrid hatt praksis og tatt vakter på Bærum sykehus. Samtidig har det vært hektisk aktivitet med evalueringsmøter etter skisesongen, studiearbeid og jobbing i et arbeidspresset helsevesen.

Det var luksus å reise fra byen og komme seg til fjells. Jeg blir nok ikke noe mindre glad i Skeikampen selv om jeg trolig kommer til å bli mer «normal» hyttegjest med færre hverdager på hytta enn jeg hadde som aktiv langrennsløper, forteller Astrid.

Forrige uke kom nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsen avslutter en innholdsrik langrennskarriere. Hun har lenge kombinert utdanning og idrett, og nå blir det legestudier på heltid det siste studieåret.

Hytta og Skeikampen har vært viktig for toppidrettsutøveren Astrid. Selvsagt mye på grunn av gode skiforhold og lang, snøsikker vinter, men også for å komme seg litt bort og roe litt ned. Det er noe alle hytteeiere kan kjenne seg igjen i; hytta er et godt sted for å roe ned tempoet litt.

Jeg har vært veldig mye på Skei de siste 5 – 6 årene. Tidlig på sesongen har det vært på grunn av gode snøforhold og gode treningsmuligheter. I tillegg har det vært godt å komme seg litt bort fra hjemme – der jeg alltid har hatt høyt tempo med studier, trening, praktiske gjøremål og mye annet. På hytta går det an å leve litt roligere, sove litt bedre og ha en annen hverdag, forteller den ferske langrennspensjonisten.

Astrid har vært kjent som en mesterskapsløper med en helt egen evne til å finne formen når det gjelder som mest. I dette arbeidet har også hytta på Skei vært helt sentral.

For meg har hytta vært et viktig sted før mesterskap. Alt ligger til rette for gode treningsøkter, og samtidig gir hyttelivet god anledning til å slappe av og samle overskudd. I tillegg er det enklere å unngå sykdomsavbrudd, og slik sett har hytta vært det perfekte sted for å toppe formen inn mot viktige konkurranser.

Nå blir det ikke flere viktige konkurranser på dette nivået. Og kanskje blir det færre opphold på flere uker i strekk om høsten og vinteren. Men det er liten tvil om at hytta fortsatt kommer til å bli brukt mye.

Vi er fortsatt veldig glade i å være ute og kose oss i naturen. Da er det fint å ha en plass på Skei som byr på fantastiske langrennsturmuligheter om vinteren og fine turmuligheter på sommeren.

I denne første hyttehelgen på lenge var det lange, rolige skiturer som stod på agendaen. Eller kanskje det ikke egentlig stod på noen agenda. Livet med forholdsvis streng tidsplan for treningsøktene er over. Nå er det snakk om å trene seg ned for å unngå for brå endring i aktivitetsnivået, samt å holde seg i normalt god form. Sannsynligvis vil hun delta litt i treningsarbeid i hjemmeklubben Heming. Selv om hun har seier både på terrengløp og på skirenn på Skei, kan hun ikke love noe skicomeback i lokale renn på Skeikampen.

Veldig mange spør hva jeg skal være med på framover. Det er kort tid siden jeg avsluttet karrieren, og noe av det jeg ser fram til er å legge nye planer. Så langt har jeg ikke tenkt ennå, og jeg synes egentlig det er litt luksus akkurat nå, avslutter Astrid.

 

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her