En svært spesiell vinter satte sitt preg på de tradisjonelle skiarrangementene på Skeikampen. For aktive og mosjonister ble det kun en digital versjon av Skeikampenrennet, og dette ble arrangert i påsken. Der kunne man til gjengjeld måle krefter med de beste. Vinner av dameklassen ble Heidi Weng, mens herreklassen ble vunnet av Martin Løwstrøm Nyenget.

Langrennsløper Heidi Weng
Langrennsløper Heidi Weng. Foto: Anders Lindstad

Arrangementet ble gjennomført av Gausdal Skilag og Follebu Skiklubb i samarbeid med Visit Skeikampen. Follebu Skiklubbs egne toppløpere, Mari Nordlunde og Mattis Stenshagen, sikret seg hver sin andreplass. Det var premiering både til pallen og tilfeldige uttrekkspremier trukket på startnummer. Premiene var sponset av Skeikampen eiendom.

Vi er veldig glade for at eliteløpere stiller på dette mosjonsrennet. Vi kunne ønske oss flere aktive og mosjonister i det digitale rennet, men vi regner med at vi neste sesong samler flere deltakere. Vi håper og tror på flere arrangement og mer normale forhold da, sier Tormod Bjerke, leder av Follebu Skiklubb.

 

Mari Nordlunde på Skeikampenrennet 2021
Langrennsløper Mari Nordlunde fra Follebu Skiklubb. Foto: Privat

Tidligere sesonger har det vært arrangement for barn, for familien og for mosjonister og aktive. Denne sesongen ble det bare det tradisjonelle Gausdalsrennet for aldersgruppen åtte år opp til juniorklassen. På grunn av restriksjoner var det begrenset til utøvere bosatt i regionen og bare for deltakere inntil 20 år. Follebu Skiklubb har fått flere henvendelser fra hyttefolk og andre som har savnet arrangement.

Det er flere som har tatt kontakt og etterspurt arrangement i løpet av vinteren som gikk. Dessverre har vi ikke kunnet gjennomføre de tradisjonelle rennene på grunn av smitteverntiltak, og det har folk stor forståelse for, forteller Bjerke.

Anne de Besche på Skeikampenrennet 2021
Skisskytter Anne de Besche fra IL TRY. Foto: Privat

Trøsten får være at det med den nye skistadion på plass ligger til rette for flere arrangement på Skei framover. Denne sesongen var det for eksempel ambisjoner om å arrangere barnas skileiker, og dette håper Bjerke at de kan gjennomføre neste år. Dette er et arrangement for de aller minste – dvs aldersgruppen 0 til 10 år.

For vanlige mosjonister har Skeikampenrennet, Kjølen Hematt og familiearrangementet Skicrossen i påsken vært fine anledninger til å teste skiformen. For de yngre har den nevnte Gausdalsrennet vært en fin konkurranse.

Vi satser på at neste vinter gir mulighet til å gjennomføre disse rennene på vanlig måte. Både Skeikampenrennet og Kjølen Hematt har hatt tilbud for de som ønsker tidtaking og de som ønsker å ta dette som en mosjonstur uten å ta tiden. Vi ønsker naturligvis begge grupper velkommen på framtidige arrangement, avslutter Bjerke.

Og kanskje kan det være en passende utfordring for litt ekstra aktivitet i løpet av sommeren? Både Skeikampenrennet og Kjølen Hemmat er fine treningsmål. Finn gjerne en treningskompis eller hyttenabo du vil utfordre, og gi utfordringen tidlig.

Før den tid er det forhåpentligvis mulig å teste løpeskoene i Skeikampen rundt og Skeikampen Opp – også det er tradisjonsrike og fine treningsmål for mosjonister.

 

Se flere nyheter fra Skeikampen her