Status for sentrumsprosjektet.

Det skjer mye i den nye sentrumsutbyggingen på Skei om dagen. Skitorget er bygget om og klargjort for salg, store deler av det gamle Gausdal Høifjellshotel er revet, og det som står igjen av det gamle Velkomstsenteret skal renoveres. Snart kommer de første leilighetene i det nye det nye området på Skeikampen i markedet.

Det har lenge vært kjent at Olav Thon Gruppen skal utvikle det mest sentrale området på Skeikampen til et av Norges mest ettertraktede fritidsleilighetsområder. I informasjonsmateriell skriver de at det nye Skeikampen Høyfjellsenter vil være svært attraktivt med et rikt og spennende servicetilbud.

I tillegg til nærheten til alpinsenter med eget barneområde, langrennsløyper, golfbane og alt annet Skei har å by på, planlegges nye aktivitets- og servicetilbud med blant annet svømmebasseng, trimrom, skøytebane, lekeland og pump-track bane for sykkel.

Per august er vi ferdige med å bygge om Skitorget, som består av tidligere utleieleiligheter. Her kommer det 56 leiligheter som er planlagt i salg i september/oktober i år. Dette blir de første leilighetene som kommer i salg her, forteller Geir Andersen, prosjektsjef i Olav Thon-gruppen.

Store deler av gamle Gausdal Høifjellshotell er revet. Velkomstsenteret renoveres og bygges om. Her vil det komme både leiligheter til salg og utleiesenger.

Det blir bygget 30 leiligheter som kommer for salg før jul i år med planlagt innflytting julen 2019. I tillegg kommer det 100 varme senger i form av utleieleiligheter. Her blir det i tillegg restaurant og aktivitetsområder, med treningsrom, bassengområder med boblebad, plaskebasseng for barn og så videre, forteller Andersen.

Med vel 50 leiligheter i klare i Skitorget og 30 leiligheter i Velkomstsenteret som etter planen ferdigstilles i 2019 vil det til sammen komme 80 leiligheter til salg i løpet i dette byggetrinnet.

Neste trinn

Trinn to i utbyggingen er planlagt med to bygg i fem etasjer. Her er det prosjektert med næringsvirksomhet i første etasje og leiligheter fra andre etasje og oppover. Foreløpig er planen at dette skal ferdigstilles i 2020 eller 2021, men dette avhenger selvsagt av flere faktorer.

Hele utbyggingen har et perspektiv på seks til ti år framover. Dette utvikles litt etter markedets behov, og tidsperspektivet styres blant annet av hvordan salget går, forteller Andersen.

Totalt er planen å bygge om lag 500 leiligheter i hele komplekset. I planen ligger flere bygg med næringsvirksomhet i 1. etasje, og planen er å få til både gatefølelse og et aktivitetstorg i det nye senteret.

Opplever stor interesse

Det ligger en del informasjon om prosjektet på Thongruppens nettsider, og prosjektet har naturligvis vært omtalt i mediene. Ut over det, har ikke prosjektet vært markedsført så mye ennå. Likevel opplever Thongruppen at det er interesse for prosjektet blant potensielle kjøpere allerede.

Vi har hatt en del spørsmål allerede, og det tyder på at folk følger med og er interessert. Mange er nysgjerrige på totalpakken og lurer på hva slags fasiliteter man kan forvente i tillegg til selve leiligheten, forteller Tonje Haugbro. Hun er direktør for Boligsalg i Olav Thon Gruppen.

Tradisjonelt er nordmenn opptatt av hytte på fjellet. Likevel er det mange som ser fordelen med leiligheter.

Det er et bygges og omsettes mange hytter på Skei. Vi tror også det er et godt marked for leiligheter. Vi bygger en del litt større leiligheter for de som trenger god plass, men det blir også en del små leiligheter tilpasset de som ikke nødvendigvis trenger mange soverom. Veldig mange som velger leilighet, er opptatt av at det er lettvint, lite vedlikehold og at det gir et problemfritt og effektivt fjellferieliv, sier Haugbro.

Det er tidlig å spekulere i hvem som kommer til å kjøpe leiligheter og hvor lang tid det kommer til å ta å bygge ut hele området. Beliggenheten midt i sentrum appellerer ganske sikkert til aktive familier og aktive par som ønsker seg nærhet til alt Skei har å by på – samtidig som tiden kan brukes på andre ting en vedlikehold og snømåking.

Og det sier seg selv: Parkerer man i kjelleren og går rett opp i en varm leilighet blir det naturligvis bedre tid til ski, sykkel, golf og andre aktiviteter på fjellet.