Deltakerne skrøt av fantastiske forhold under Skeikampenrennet i begynnelsen av januar. Kjølen Hematt er et av de mest tradisjonsrike arrangementene på Skeikampen. Om du gikk glipp av Skeikampenrennet i januar, har du fortsatt muligheten til å bli med på et fint turrenn.
KH2017 189

Blåswix og solbriller

Med start på Skei og innkomst i Follebu er det en forholdsvis lettgått trase – gjennom flott turterreng. Turen fra Skei til Follebu er 26 kilometer, men det er også mulig å starte på Ingridskogen. Derfra til mål er det 12,5 kilometer, og dette er et fint alternativ for den yngre garde og andre som ønsker en litt kortere utfordring.

En uke før rennet ligger alt an til en vellykket søndag på ski. Værmeldingen tyder på at vi kan finne fram blåswixen og solbrillene. Det er bare å glede seg.

Et renn for alle – i 40 år

Kjølen Hematt feirer 40 år i år. Her er det både turrennklasse på tid og mosjonsklasse uten tidtaking. De beste gjør unna turen på vel en time, men den vanlige deltakeren bruker mer enn det. Her er det langt viktigere å delta enn å vinne for de aller fleste. 

Kjølen Hematt arrangeres søndag 18. februar med start kl. 11:00 for de som vil gå på tid. De som bare går for turens skyld kan starte når de selv vil. Det går buss fra Follebu og opp til Skei, så logistikken skal være ganske grei her. 

Les mer om rennet her


Bli med

Starten går fra Skitorget på Skeikampen. Kjølen Hematt passer for skiløpere i alle aldere; det er kort og godt et turrenn for hele familien. Rennet preges av en uhøytidelig og hyggelig atmosfære, og det deles ut merker og utmerkelser for 1., 3., 6., og 10. gang, deretter for hvert 5. år.

Ordinær påmelding er åpen fram til og med torsdag 15. februar kl. 23:59. Det er mulighet for etteranmelding. 

Meld deg på her

Da håper jeg vi ses på startstreken!

Tekst av Anders Lindstad.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.